Hotel Il Palagetto – rustik agriturismo i Toscana

Hotel-Il-Palagetto Toscana
Hotel Il Palagetto - en bra bas i Toscana.

Hotel Il Palagetto nära Volterra i Toscana, var förr i tiden en romersk poststation kallad Caius Curtius, vilket har gett namn till den lilla landsort där hotellet ligger. Hotellet har gått igenom en större renovering, men man har behållit de ursprungliga materialen såsom sten, tak, terracotta-plattor och solida kastanjebjälkar – vilket bidrar till att ge hotellet sin helt unika charm.

IL Palagetto pool
Du har en fantastisk panoramautsikt över det toscanska landskapet från poolen.

Hotellet har 23 rum och de stora sovrummen är fint inredda i toscansk stil. Rummen har aircondition, minibar, satellit-TV, hårfön, egen ingång och terrass. Sex av rummen har också bubbelbad och tre rum har hydromassage-badkar.

Baren/TV-området och restaurang Il Cherubino ligger i hjärtat av huvudbyggnaden och erbjuder sina gäster traditionell toscansk mat. Hotellet har också en pool, som fritt kan nyttjas.

IL Palagetto værelse
Il Palagettoer – en rustik agriturismo.

Tack vare Hotel Il Palagettos avsides läge, kan du här njuta av en stillhet, som är svår att hitta på många andra platser. Har du en bil under din semester, kan du besöka många av Toscanas mest intressanta städer som ligger inom räckvidd, t.ex. Volterra som är den närmaste staden (13 km) och erbjuder restauranger och shopping samt Sam Gimignano. För längre dagsutflykter kan du också besöka Florens, Siena, Lucca och Pisa.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer