Hotel Il Palagetto – rustik agriturismo i Toscana

Hotel-Il-Palagetto Toscana
Hotel Il Palagetto - en bra bas i Toscana.

Hotel Il Palagetto nära Volterra i Toscana, var förr i tiden en romersk poststation kallad Caius Curtius, vilket har gett namn till den lilla landsort där hotellet ligger. Hotellet har gått igenom en större renovering, men man har behållit de ursprungliga materialen såsom sten, tak, terracotta-plattor och solida kastanjebjälkar – vilket bidrar till att ge hotellet sin helt unika charm.

IL Palagetto pool
Du har en fantastisk panoramautsikt över det toscanska landskapet från poolen.

Hotellet har 23 rum och de stora sovrummen är fint inredda i toscansk stil. Rummen har aircondition, minibar, satellit-TV, hårfön, egen ingång och terrass. Sex av rummen har också bubbelbad och tre rum har hydromassage-badkar.

Baren/TV-området och restaurang Il Cherubino ligger i hjärtat av huvudbyggnaden och erbjuder sina gäster traditionell toscansk mat. Hotellet har också en pool, som fritt kan nyttjas.

IL Palagetto værelse
Il Palagettoer – en rustik agriturismo.

Tack vare Hotel Il Palagettos avsides läge, kan du här njuta av en stillhet, som är svår att hitta på många andra platser. Har du en bil under din semester, kan du besöka många av Toscanas mest intressanta städer som ligger inom räckvidd, t.ex. Volterra som är den närmaste staden (13 km) och erbjuder restauranger och shopping samt Sam Gimignano. För längre dagsutflykter kan du också besöka Florens, Siena, Lucca och Pisa.

Läs mer om Hotel Il Palagetto här

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Mikkel H.

Gastronomi i Portugal

Portugisisk mat är utsökt och varierad, och landet bjuder på många lokala...
Läs mer