Hotel Donna Carmela – traditionell stil med modern komfort

Hotel Donna Carmela på Sicilien.
Hotel Donna Carmela på Sicilien.

Söker du ett hotell med “det lilla extra” till semestern på Sicilien? Då bör du överväga att boka ett besök på boutiquehotellet Donna Carmela, som vänder sig till par och livsnjutare och lockar med frestelser för både kropp och smaklökar i avslappnande omgivningar.

Hotel Donna Carmela byggdes i traditionell siciliansk stil på 1800-talet. Nyligen har det stämningsfulla hotellet gått igenom en större renovering, där man har respekterat den ursprungliga stilen men installerat alla moderna bekvämligheter.

Donna Carmela Sicilien hotel
Kväll på Hotel Donna Carmela.

Hotel Donna Carmela ligger i hjärtat av en 10.000 kvadratmeter stor plantskola. Här kan du njuta av en guidad tur och utforska hundratals olika plantsorter i äkta medelhavsstil. Det finns också möjlighet för att beundra en privat samling av subtropiska plantor.

Hotel Donna Carmela suite
Stämningsfulla suiter med respekt för ställets historia.

Hotellets rum är inredda så att du ska kunna slappna av så mycket som möjligt, och hotellet har också en restaurang, La Cucina, där man till största delen använder ingredienser från hotellets egen köksträdgård för att skapa klassiska sicilianska rätter i modern tappning. Före eller efter maten kan du slappna av i lässalen eller i poolen, som naturligtvis också bjuder in till ett dopp efter en rundtur i plantskolan.

Hotel Donna Carmela Pool
Under de varma sommarmånaderna är det härligt att kunna ta ett svalkande dopp i poolen på Hotel Donna Carmela.

Hotellets läge gör det också till en perfekt bas för en semester på Sicilien, då du lätt kan ta dig runt och uppleva ön – framförallt om du har en hyrbil. Utöver de idylliska badstränderna, har du sevärdheter som Etna – Siciliens stolta kännetecken; och Taormina – staden med den oförglömliga utsikten, inom räckvidd.

Läs mer om Hotel Donna Carmela här

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Mikkel H.

Gastronomi i Portugal

Portugisisk mat är utsökt och varierad, och landet bjuder på många lokala...
Läs mer