Hideaways och hållbara resmål

Furnas stad och dal på Azorerna
Furnas stad och dal på Azorerna

Azorerna, Kreta och Malta har – i den följden – blivit korade till Europas mest hållbara resmål. Och alla tre destinationer går att finna på programmet hos Hideaways. Det är Quality Gold Coast Awards som har valt ut de tre destinationerna bland många andra val.

De bästa resmålen har vacker natur och lokala traditioner värda att bevara. Det är därför, vi älskar att besöka dessa platser. I framtiden kommer ännu fler att få möjligheten att njuta av samma attraktiva områden, men endast om vi tar väl hand om dem.

Azorerna tog hem segern

Bland 1000 nominerade resmål, blev Azorerna korad som mest hållbar av dem alla. Det beror på, att Azorerna har lyckats förena en status som ett av Europas mest populära resmål med hänsyn till naturen på öarna, med en hög grad av respekt för de lokala sederna. Och just naturen på Azorerna är unik och i särklass – det är bra att den tas omhand om.

Comino, Malta
Comino, Malta

Även de små öarna Gozo och Comino vid Malta, klarade sig bra i konkurrensen och kom in på en välförtjänt andraplats. Öarna är grönare och mer stilla än Malta. Naturen är ren och oförstörd – trots alla besökare som reser hit. Ett fint exempel på att turism inte behöver gå ut över miljön. Och ett riktigt hideaway med kultur och natur i lugn harmoni.

En härlig tredjeplats gick till IerapetraKreta. Den lilla staden har en tusentals lång historia, och kan bjuda på massor av välbevarade och ovärderliga kulturskatter. Men inte nog med det; som gäst i Ierapetra är du också omgiven av vacker natur – bland annat i form av läckra stränder. Ierapetra är verkligen en stad värd att bevara – och den vackra placeringen visar också tydligt, att de lokala har tagit uppgiften på allvar.

Hållbara resmål

Hållbarhet handlar om att bevara naturen ordentligt, så att vi även i framtiden får glädje av den. Det är i allas intresse, inte minst dem som lever av resande gäster. Och en liten handfull av Europas mest attraktiva resmål har också kommit långt på området.

Quality Gold Coast är ett pris, som går till de områden, som lyckas kombinera turism med hänsyn till natur och den lokala kulturen, traditionerna och historian – och priset har hög prestige i resebranschen. För att kunna ta emot priset, ska ett resmål ha en unik skönhet, och reseaktiviteterna ska föregå i harmoni med denna.

Hållbarhet har kommit för att stanna, så att det också på längre sikt kommer att vara möjligt att uppleva de vackra platserna som finns på vår jord. Och det gynnar alla – resenärer, resebyråer, den lokala befolkningen – och inte minst naturen som rymmer oss alla.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer