Hattrick till Portugal: Europas bästa resmål för tredje gången i rad

smuk grotte Algarve
Grottorna vid Banagil på Algarvekusten

Om mina vänninor, mina kollegor eller min familj får frågan om vilket resmål som kan betraktas som mitt andra hemland, så kommer allt svara i kör: Portugal! Men jag är inte ensam om den kärlek till landet. För ännu en gång (och inte helt överraskande om du frågar mig), har Portugal utsetts till “Bästa Resedestination i Europa” vid årets Danish Travel Awards…

Rösterna kom från en panel hos danska Epinion, vilken består av fler än 2600 medlemmar, vilka röstade inom 20 olika kategorier, däribland “bästa resmål (land) i Europa”.

”And the winner is….”

Det är inte första gången Portugal vinner titeln – nej i år gör landet faktiskt ett hattrick, för Portugal tog hem titeln även år 2017 och 2018.

Och det är inte bara danskarna som älskar landet! Tidigare i år tog Portugal hem flera priser vid World Travel Awards. Bland annat kategorierna ”Europe’s Leading…” inom bland annat hotell, turistbyrå, flygplats med flera.

7 unika och mycket olika regioner

Det är inte lätt att förstå, hur ett så relativt litet land, kan ha så stor diversion från norr till söder, öst till väst – framförallt när vi talar om naturens olikheter. Inte en av de sju regionerna är den andra lik (ja, förutom att de alla har en väldigt gästvänlig befolkning då…).

Lissabon med utsikt till Castelo São Jorge.

Var och en erbjuder framförallt något helt unikt, och det är just därför – enligt min mening – som Portugal har så många resenärer som återvänder år efter år. Du kan resa hit flera gånger utan att uppleva samma sak, och utan att du behöver spendera allt för mycket tid på landsvägarna för att komma från punkt A till punkt B.

Hod Hideaways hittar du mysiga hotell, vingårdar och små quintas i alla Portugals regioner – i rullande landskap i Porto e Norte, till karibiska känslor och barfota lyx på Algarvekusten – och inte att förglömma Madeira, med dess äventyrliga fauna eller Azorernas vulkanöar med dess originalitet.

Portugal får också toppbetyg av Hideaways gäster

Det är därför inte helt utan grund, som Portugal också får toppbetyg av våra gäster. Av över 300 familjer, får landet ett härligt genomsnitt 8,9 av 10 i betyg. Många nämner inte överraskande gästfriheten som en väsentlig faktor, men också den höga kvaliteten på hotellen, prisnivån på restaurangerna och känslan av trygghet.

Några av mina personliga tips för en rundresa i Portugal

Om du är så lyckligt lottad, att du fortfarande har ditt första besök i Portugal till godo, så har jag här några snabba tips och rekommendationer till dig, allt beroende på vilken typ av semester du söker:

Ö-luff i Atlanten: Azorerna
Välj mellan nio väldigt olika öar. Kombinera t.ex. den gröna ön, São Miguel, med jeepsafari på Faial och vandring och vinprovning på Pico.

São Miguel, Azorerne

Sand mellan tårna: Algarve
Känd för dina finkorniga stränder – ja, här finns inte mindre än 100 olika stränder fördelade på en 150 kilometer lång kustlinje.

Aktiv natursemester: Madeira
Se fram emot några av de mest storslagna naturupplevelserna du kan tänka dig. Älskad bland vandrare för sina levada-stigar, och sina höga berg.

Skäm bort smaklökarna: Alentejo
Alentejo är Portugals svar på Toscana, och producerar allt från välsmakande viner, olivolja, ja – allt gott till bordet.

Storstadssemester: Lissabon
Roms historia, Barcelonas puls, Paris elegans – Lissabon är en smältdegel av upplevelser, och det är enkelt att ta sig runt till fots.

Semester med kulturellt innehåll: centrala och norra Portugal
Besök den tidigare huvudstaden Coimbra, men också pilgrimsstaden Fatima. Åk till Portugals Venedig, Aveiro. Smutta på portvin i Porto och åk på en båttur på Douro-floden.

Ja du hör ju själv – det finns alltid en anledning till att åka till Portugal – året runt – och du kan flyga dit från alla flygplatser i Sverige och Danmark.

Ses vi i Portugal?

Boa viagem (trevlig resa),
Marie

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer