Halva priset i Amalfikustens bakgård

Amalfikusten är känd för att vara en av de vackraste kuststräckorna i hela världen, och det med rätta. Kanske tillhör du en av dem, som länge har haft en dröm om att spendera sommarsemestern på ett bra hotell mitt i de bildsköna omgivningarna? Det är dock inte omöjligt, att det har slutat med att du rest till en helt annan plats, för priserna på Amalfikusten under högsäsongen går hand i hand med efterfrågan – vilken är stor, så det krävs en rätt stor plånbok för att spendera semestern på dessa kanter. Men, låt uppgivenheten stanna hemma, för det finns faktiskt något även för dem med begränsad ekonomi.

Endast 6 km från Amalfikusten, mitt i de vackra gröna bergen, ligger nämligen ett 4-stjärnigt hotell vid namn Hotel Scapolatiello. Det ligger mitt i en liten trevlig medeltida landsort, så här för du möjlighet för att uppleva det äkta och outforskade Italien, som så många är på jakt efter. Samtidigt bor du på ett bra hotell, som dessutom både har pool med utsikt över bergen, en stor parkliknande trädgård och en bra restaurang där du kan njuta av lokala specialiteter – när du inte sitter på torget och dricker kaffe med stadens äldre befolkning vill säga…

Hotel Scapolatiello er smukt placeret mellem grønne bjerge
Hotel Scapolatiello är vacker placerat mellan gröna berg
Hotel Scapolatiello - terrassen
Utsikten från terrassen är fantastisk – och de klassiska liggstolarna gör inte upplevelsen värre…
Ét af de smukke værelser på Hotel Scapolatiello
Ett av de vackra rummen på Hotel Scapolatiello
Hotel Scapolatiello
Hotel Scapolatiellos pool-område talar nästan för sig själv..

Vad mer kan du önska? Jo, det var ju det här med priset, och det är nu det blir riktigt intressant. För är du ute i god tid, kan du nämligen bo på hotellet en hel vecka i juli månad till ett fantasipris på endast dryga 3000 kronor per person – och om du kan resa utanför högsäsongen, kan du komma ännu lägre ner i pris. Vad säger du om det?

Utgångspunkten är helt perfekt för att utforska Amalfikusten, för det är som sagt endast 6 km till staden Vietri sul Mare, och därifrån ligger hela Amalfikusten framför dina fötter. Men Hotel Scapolatiello är också det perfekta valet, om du vill uppleva städer som Salerna, Sorrento och Napoli, som alla har riktigt mycket att erbjuda – ja, i Napoli finns det tillräckligt med sevärdheter till en hel resa i sig själv. De gamla romerska ruinstäderna Pompei och Herculaneum, vilka lockar turister från hela världen, ligger endast 30 minuter från Villa Scapolatiello, och du ska heller inte missa tillfället att besöka vulkanen Vesuvius och de imponerande grekiska templen i Paestum. Naturreservatet Cilento ligger också i närheten, och det är absolut värt ett besök, oavsett om du vill vandra eller eventuellt dyka. Tycker du om goda viner, är det inte heller långt till det vackra, och i stort sett okända, vinområdet Avellino som ligger i bergen öster om Napoli. Det är inte omöjligt, att du aldrig hört talas om Avellino, för det är en av Campaniens väl bevarade hemligheter – men har du en gång smakat de härliga vinerna, glömmer du dem aldrig!

Hotel Scapolatiellos smukke have
Hotel Scapolatiellos vackra trädgård med utsikt till bergen
Hotel Scapolatiellos stue
Det finns mysiga hörn även inomhus…
Et andet af Hotel Scapolatiellos smukke værelser
Ytterligare ett av Hotel Scapolatiellos vackra rum

Om du väljer att spendera din semester på Hotel Scapolatiello, bor du också nära många av de små, trevliga landsorterna i bergen bakom Amalfikusten, där det i stort sett aldrig varit en turist. Det betyder, att restaurangerna inte serverar tråkiga turistmenyer, utan riktigt god, hemlagad mat – till fantasipriser i förhållande till kvaliteten, för här är det de lokala som kommer för att äta, och det råder inga tvivel om att det smakar magiskt.

Kanske har du redan bokat din semester till sommaren, men om du fortfarande saknar en övernattning på vägen till flygplatsen i Napoli, är Hotel Scapolatiello också ett perfekt val, inte minst om du ska med ett tidigt flyg. Hotellet ligger endast 3 km från motorvägen, så du är framme på flygplatsen snabbare än blixten, och behöver inte oroa dig över att fastna i trafiken på Amalfikusten. Ja, nu får jag sluta, för det finns så många fördelar med att bo i Amalfikustens bakomliggande trädgård… Framförallt det där med priset, som ofta ligger lång under hälften av vad det kostar vid kusten. Bättre blir det inte, helt enkelt.

Vill du veta mer om Hotel Scapolatiello?

Då kan du besöka vår sida om hotellet här, där du kan läsa mer om hotellets faciliteter, se priser och omdömen samt mycket, mycket mer. Har du frågor är du välkommen att ringa oss på 040 60 60 499, eller skriva till oss här.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av Escapeaways semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer