Gå i Montalbanos fotspår på Sicilien

Är du en av dem, som slaviskt följt den populära italienska tv-serien Montalbano på SVT? Serien utspelar sig på Sicilien, med utgångspunkt i öns sydöstra hörn Monti Iblei, där de vackra barockstäderna dominerar landskapet som klungor som klamrar sig fast på de höga klipporna, och där olivlundar och Johannesbrödträd byter av varandra på din väg fram i landskapet.

Stränderna är imponerande vackra. Gyllene fin sand möter det blå Medelhavet, som bjuder in till ett förfriskande dopp. Monti Iblei förenar stora kulturupplevelser och strändernas avslappnande atmosfär på bästa möjliga vis.

Punta Secca

Punta Secca är namnet på en charmig liten stad med en härlig sandstrand, där Escapeaway erbjuder boende bland annat i lägenheterna på Villa Kaukana. Denna lilla stad är också kommissarie Montalbanos hemstad i den populära tv-serien. I Punta Secca finns det goda möjligheter för att kombinera ren avslappning med besök i t.ex. den gamla stadsdelen Ibla i Ragusa.

Montalbanos hus i Punta Secca
Om du har följt serien om Montalbano, kommer du säkert känna igen detta hus i Punta Secca.

Här hittar du vackra karaktäristiska gator, trevliga torg, vackra kyrkor och många goda restauranger, där framförallt fantastiska Ristorante Duomo bör nämnas. Vill du uppleva barocken på allra bästa vis, kan jag rekommendera att du bor på Hotel Il Barocco.

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Punta Secca här

Noto

Noto är en annan fascinerande barockstad, med en flott gammal stadsdel. Escapeaway förmedlar bland annat boende på det trevliga B&B Villa Ambra, som ligger i den nyare stadsdelen, men endast en 20 minuters promenad från den gamla kärnan.

Gade i byen Noto på Sicilien
Noto är en fascinerande barockstad med en vacker gammal stadsdel

Vill du däremot uppleva äkta siciliansk stämning, bör du titta på Masseria degli Ulivi, som ligger utanför Noto, eller den mycket erkända olivgården Villa Zottopera i närheten av landsorten Chiaramonte Gulfi.

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Noto här

Sampieri

Sampieri har kommit att bli en klassiker hos Escapeaway, och många av våra kunder är glada för att uppleva denna plats. Den trevliga landsorten med dess vackra strandpromenad och stora sandstrand gör en semesterhär härligt avslappnande.

Sampieri er efterhånden en klassiker i Escapeaway-regi
Sampieri har blivit en klassiker hos Escapeaway

Sampieri ligger, precis som Punta Secca, strålande i förhållande till besök i barockstäderna Ragusa, Modica, Noto och inte minst Scicli – som trots sin storlek bjuder på hela sju barockkyrkor och en mycket charmig gatumiljö med flera karaktäristiska butiker och restauranger.

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Sampieri här

Om du vill se alla våra resor, hotell och semesterbostäder på Sicilien, kan du besöka denna sida

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer