Frankrikes fem vackraste semestermål

Res till Frankrike med Escapeaway. Få fem tips här.

Att Frankrike har mycket att erbjuda sina besökare, det är ett som är säkert. Det betyder också att en lista över de fem vackraste platserna i landet, naturligtvis grundar sig i en fråga om tycke och smak. Ändå vill jag här ge er mina bud på fem platser i Frankrike, som du borde uppleva minst en gång i livet.

Provence

Provence står nog överst på önskelistan över platser att besöka hos många svenskar som ännu inte besöka Frankrike. Och det är på goda grunder. Kontrasten till Sverige är nämligen större här, än i många andra franska regioner.

Besök några av de välbevarade gamla städerna i Provence. Foto: Jaakko Kemppainen för Unsplash

Provence är varmt och bjuder på otroligt vackra miljöer. Här kan du ta svalkande dopp i det ljumna Medelhavet och besöka flera historiska och välbevarade medeltida städer. Missa inte heller att besöka vingårdarna i inlandet och alla kulturella höjdpunkter i området.

Loiredalen

Alla som är intresserade av champagne och vinslott känner säkert till Loiredalen. Men Loiredalen har mycket mer att erbjuda än så. Sceniska landskap och harmonerande arkitektoniska mästerverk inspirerar både konstnärer och resenärer.

Svenskar har också ett särskild historiskt förhållande till Loiredalen, då vikingarna seglade upp genom denna dal som ett av de första platserna i Frankrike. Idag är delar av Loiredalen dock skyddade av UNESCO, så vi får nöjas med att besöka de delar som är öppna.

Alsace

Många svenskar på bilsemester besöker Alsace i östra Frankrike, som gränsar upp till Tyskland. Namnet på områdets huvudstad, Strasbourg, väcker också igenkänning hos de flesta. Alsace har en intressant vinrutt, som tar resenären runt i hela området på ett spännande sätt (med många vätskedepåer på vägen).

Upplev Alsaces vackra städer på en rundresa, här: Colmar. Foto: Aswathy N för Unsplash

Alsace har en fascinerande historia och den lilla regionen spelar fortfarande en stor roll på den europeiska scenen. Landskapet bjuder på vackra utsikter över trevliga landsorter. På några platser verkar det nästan som att tiden har stått stilla. Flera ruiner och borgar berättar dock om en mer bråkig historia i området.

Korsika

Korsika är en otrolig ö med ett varierat landskap och fantastiska utsiktsplatser. Här finns också flera härliga stränder. Runt om på ön ligger trevliga medeltida städer med massor av stämning och atmosfär – långt bort från storstädernas trängsel och liv.

Sägnen säger att några av världens vackraste kvinnor går att hitta på Korsika – exempelvis kommer den franska popsångerskan Alizee från ön. Oavsett vad, är resmålet ett mycket romantiskt resmål och passar perfekt för en resa på tu man hand.

Bretagne

Bretagne har en mer karg kuststräcka än många andra områden längs Frankrikes långsträckta kuster. Området ger därmed också ett “friskare” intryck med vind och vågor, i jämförelse med de mer stillastående vattnen långs Medelhavet längre söderut.

Bretagne har en kargare kuststräcka – men ack så vacker! Foto: Thanh Nguyen för Unsplash

Bretagne kan skryta med några av Frankrikes trevligaste och mest autentiska småstäder. Bland resenärer är Rennes mycket populär, men det finns också flera mer avsides städer, som är minst lika attraktiva. Några av de små öarna utanför kusten kan vara lite besvärliga att ta sig ut till, men det är helt klart mödan värd.

Hitta din resa till Frankrike här

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer