Förstklassigt värdskap på äkta agriturismo i Toscana

Har du någonsin läst om en bok, eller tittat på samma film om och om igen, för att varje gång upptäcka något nytt som du tidigare inte har lagt märke till? Är det inte fantastiskt att även mötet med det kända kan bjuda på överraskningar? Precis den begeistringen kände jag när jag kom till Podere il Poggiolo, trots att jag tidigare i livet spenderat åtskilliga år i Toscana.

Poolområde på Agriturismo Podere il Poggiolo
Poolområdet på Agriturismo Podere il Poggiolo ligger i vackra omgivningar.

Passion och skönhet

Om det inte var för att värdparet Serena och Alessandro är ett par så sympatiska människor att man unnar dem allt gott, så skulle man nog bli lite avundsjuk på deras tillvaro. För hur många har egentligen ett arbete, som också är deras passion? Hur många bor på en så praktfull plats – både inomhus och utomhus? Och hur många lever så sunt, utan att på något vis spara in på mat och vin? Podere il Poggio ligger fridfullt tre kilometer utanför den lilla pittoreska vinbyn Rùfina, varifrån du med fördel kan ta tåget till Florens, och var du finner flertalet restauranger och trevliga butiker.

Landskabet omkring Podere il Poggiolo
Landskapet omkring Podere il Poggiolo är i sig själv värd en tur till platsen…

Drömmen om Toscana

Men avsett hur intressanta utflykts- och inköpsmöjligheterna må vara, så är det faktiskt så att de flesta gäster som bor på denna gård gärna stannar i dess restaurang om kvällarna, och tillbringar sina dagar med att njuta av utsikten, svalka av sig i poolen, eller gå på en promenad för att hälsa på grannarna (d.v.s. grisarna) som bor några minuters väg bort.

Podere il Pggiolo är sannerligen drömmen om Toscana. Vi får nöja oss med att endast kunna uppleva den på semestern, men vi drömmer ofta oss tillbaka!

Mad og vin på Agriturismo Podere il Poggiolo
Maten på Podere il Poggiolo skapar ofta begeistring hos ställets gäster…

Vill du veta mer om Agriturismo Podere il Poggiolo?

Om du vill veta mer om Agriturismo Podere il Poggiolo, så kan du läsa mer om ställets faciliteter, lägenheter, reviews, utflyktsmöjligheter och priser på vår sida om platsen här.

Om du har frågor om stället är du mycket välkommen att ringa oss på 040 60 60 499 eller skriva till oss här.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av Escapeaways semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Filippo

Utforska Montikvarteret i Rom

Rom är indelat i många olika kvarter med osynliga gränser. Det äldsta...
Läs mer