Få den ultimata körupplevelsen i Portugal, på världens bästa väg

Douro-floden
Dourofloden sätter ramarna runt världens bästa väg. Foto: Aires Almeida, Creative Commons.

En resa till norra Portugal är inte endast en möjlighet att utforska unika sevärdheter i Porto och en av Europas äldsta vinregioner. Enligt Avis Biluthyrning får du här också den optimala körupplevelsen, på världens bästa väg.

Världens bästa väg i Dourodalen

I en av deras reklamer för bilyra, har Avis varit på jakt efter den väg i världen, som ger den mest optimala körupplevelsen. Valet föll på huvudvägen N-222 i norra Portugal, som löper längs Duorofloden. I deras sökande konstruerade Avis en formel, där körupplevelsen delades upp i fyra element: svängar, acceleration, cruising och inbromsning.

“En bra väg har precis rätt balans mellan alla element, där du får suset från fart och acceleration, medan svängarna testar din körvana och du på längre sträckningar har möjlighet att njuta av utsikten” förklarade Dr. Mark Hadley, fysikern som har hjälpt Avis med undersökningen.

På N-222-sträckan mellan Peso da Régua till Pinhão, går allt upp i en högre enhet med nästan helt rätt kombination av utmaningar, och inte minst enastående vackra omgivningar. Vägsträckan är därför den, som i undersökningen kommer närmaste den optimala körupplevelsen enligt Avis formel.

I videon här nedan kan du uppleva en körtur på världens bästa väg i Douro.

Utflykt med bil i Portugal

Är du på storstadssemester i Porto, har du alla möjligheter att hyra en bil för att också uppleva några av alla intressanta sevärdheter, städer och vackra naturen som finns i norra Portugal.

Enligt Avis är bara körupplevelsen grund nog att köra en tur i Dourodalen, men även om du inte är bilentusiast, bör du uppleva det storslagna landskapet i Dourodalen. Reser du i bil, är det också lättare att göra spontana stopp i några av alla de gamla, oförstörda städer och landsorter som du passerar på vägen.

Du kan läsa mycket mer om Douro i de andra inläggen här på bloggen. Läs till exempel Upplev Dourodalen på en cykelsemester i Portugal, om du vil läsa om ett alternativt transportmedel i området.

Douro är naturligtvis inte det enda spännande utflyktsmålet i bil från Porto. Du kan t.ex. också välja att köra en tur mot nordöst till Guimarães för att besöka ett av Portugals sju vidunder, Castel de Guimarães, där Portugals första kung, Alfonso Henrique, enligt sägnen föddes.

Hitta också goda råd och få svar på dina frågor om bilhyra i utlandet i vår guide om hyrbil.

Resor till norra Portugal

Vill du uppleva de vackra landskapen och oförstörda landsorter i norra Portugal? Hos Hideaways hittar du ett brett urval av handplockade hotell, som utgör perfekta utgångspunkter för att utforska denna charmiga region på utflykter i hyrbil.

Se alla resor till norra Portugal med Hideaways här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer