Ett trevligt B&B mitt på Amalfikusten, endast ett stenkast från havet

De senaste åren, har det dykt upp en massa små hotell och Bed & Breakfasts i hela Italien, och Amalfikusten är inget undantag. Ett B&B i Italien, kan många gånger inte jämföras med ett B&B i Sverige, för här hemma är det oftast inte en familj som hyr ut ett par rum i sin privata boning, utan om ett självständigt övernattningsställe, som ofta håller ganska hög klass.

För en billig peng

Det är inte omöjligt att du i Italien får leta en stund efter ett B&B, för de ligger sällan mitt på strandpromenaden. Men i det här fallet har du tur, för här behöver du inte bege dig mer än cirka 50 meter från stranden och kustvägen, innan du befinner dig mitt i en vacker citronplantage med utsikt över bergen. Här ligger det lilla hotellet, Hotel Maiori Antica, som endast har 9 rum och därmed egentligen är mer ett B&B än ett faktiskt hotell.

Værelse på Hotel Maiori Antica
Ett av rummen på Hotel Maiori Antica
Hotel Maiori Anticas smukke grønne omgivelser
Hotel Maiori Anticas vackra gröna omgivningar
Badeværelse på Hotel Maiori Antica
Badrum på Hotel Maiori Antica

Men det är inget negativt alls, för det är en av Amalfikustens små, dolda pärlor, och priset kan på inget sätt alls jämföras med alla de hotell som ligger i samma område – här pratar vi om boende för en spottstyver. I juli månad kan du bo en hel vecka på Hotel Maiori Antica för under 2500 SEK per person, och då är frukosten dessutom inkluderad – billigare blir det inte, framförallt inte på Amalfikusten.

Att bo mitt i en citronlund

Det lilla hotellet ägs av Sara, som värdesätter att hennes gäster känner sig som hemma – och det är svårt att inte göra så! Det stället saknar i faciliteter, har det nämligen i charm, och bara det här med att bo mitt i en citronplantage kommer vara en unik upplevelse för många. Det är också i citronlunden du äter dagens första måltid, för det finns nämligen ingen restaurang på det lilla hotellet (och skulle vädret inte tillåta att äta frukost ute, serverar Sara frukosten på ditt rum).

Citronlund på Hotel Maiori Antica
Hotel Maiori Antica bjuder på en underbar atmosfär i skuggan av citroner
Du kan indtage din morganmad under et lifligt loft af citroner på Hotel Maiori Antica
Här, under ett tak av citron, serveras frukosten på Hotel Maiori Antica

Jag är nästan övertygad om att du kommer bli positivt överraskad av den höga standarden och den smakfulla inredningen, och det gäller inte bara rummen utan också möbleringen i den härliga trädgården.

Perfekt utgångspunkt för utflykter

Dagens övriga måltider kan du äta på en av de trevliga restaurangerna i staden Maiori, för det är nämligen här Hotel Maiori Antica ligger. Sara har naturligtvis många goda rekommendationer på lager, och hon delar gärna med sig av dem. Och du behöver inte gå långt, för de närmaste restaurangerna ligger precis ute vid stranden, endast ett stenkast från hotellet. Hotel Maiori Antica är också en perfekt utgångspunkt för utflykter i området, och har du inte din egen bil, kan du nyttja de offentliga bussarna som förbinder alla de små städerna längs kusten.

Promenaden ved havet i Maiori
Promenaden vid havet i Maiori

Tillhör du de aktiva, finns det också många goda möjligheter att vandra i bergen, och så ska du naturligtvis också uppleva Amalfikusten från havssidan – under sommaren avgår båtar direkt från hamnen i Maiori till kustens andra städer.

Vill du veta mer om Hotel Maiori Antica?

Då kan du besöka vår sida om hotellet här, där du kan läsa mer om hotellets priser, faciliteter, omdömen och mycket mer. Du kan också se alla våra resor till Amalfikusten här.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer