Ett säkert kort

Toscana är – som bekant – berömt för sina vidunderliga landskap med böljande backar, vinfält och glittrande olivlundar. Men vad du kanske glömmer är, att Toscana också har en härlig kustlinje! Längs denna kust ligger små, lugna badorter, kända som okända, där badsugna turister samlas för att njuta av solen på de fina sandstränderna. Ett ställe, som däremot är ganska välkänt, är Castiglione della Pescaia, och första gången jag satte min fot här, var för cirka 20 år sedan.

Jag blev direkt förälskade i den lilla kuststaden, för den har en vacker strand och ett härligt läge på en backe med utsikt över Elba och Giglio. Här råder en härlig semesterstämning, och förutom sina goda sol- och badmöjligheter, bjuder staden också på en intressant historia, vilken du snabbt kommer att känna av när du strosar runt i stadens centrum och ser det medeltida fortet. Det är faktiskt inte så överraskande, att staden har blivit rankad som en av de mest besökta städerna i Toscana.

Riva del Sole
Riva del Sole ligger mitt i en vacker tallskog…
Lækker morgenmad på Riva del Sol
Härlig frukost på Riva del Sol
Riva del Sole
Riva del Sole ligger nere vid en vacker och inbjudande strand…

Men det är inte bara Castiglione della Pescaia som är välkänt – det samma gäller det svenskägda hotellet Riva del Sole Resort & SPA; ett resort som ligger i en vacker tallskog, precis vid havet. Utöver ett populärt SPA och fler pooler, har du alla faciliteter samlade på ett och samma område – något jag själv tycker är mycket praktiskt då det betyder att jag kan spendera mer tid med mina nära och kära, utan att behöva tänka på något annat. Och om jag gärna vill prova nya restauranger (vilket jag gärna vill), kan jag enkelt göra det inne i centrala Castiglione della Pescaia, som endast ligger ett par kilometer bort.

Längtar du efter sol och strand, men också efter fler roliga aktiviteter? Nu är jag inte en superaktiv person, ska jag erkänna, men om jag skulle vara det, hade jag absolut inte haft tråkigt på Riva del Sole. Tvärtom – här finns många saker du kan göra, med vikt på många. Jag ska inte berätta om allt, men som ett litet smakprov kan jag nämna fotboll, dykning, kitesurfing, jogging och golf (i närheten). Själv tycker jag mest om att köra runt på landsvägar och njuta av det vackra landskapet som Toscana erbjuder.

Riva del Sole
Riva del Sole erbjuder också läcker gastronomi
Et af værelserne på Riva del Sole
Ett av rummen på Riva del Sole
Riva del Sole
Du har många aktivitetsmöjligheter, när du håller semester på Riva del Sole

Har du aldrig varit på dessa kanter, kan jag rekommendera en tur söderöver, till Porto Santo Stefano, där du kan bada från klippor eller ta båten från Piombino till vidunderliga Elba (båtturen tar cirka 1 timme) för att se var Napoleon satt fängslad. Kort sagt: om du är på jakt efter sol och bad på en vacker sandstrand, härlig natur och massor av aktivitetsmöjligheter, så är Riva del Sole Resort & SPA ett säkert kort.

Vill du veta mer om Riva del Sole?

Då kan du besöka vår sida om hotellet här, där du kan läsa om priser, faciliteter, rekommendationer och mycket mer.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av Escapeaways semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer