Ett härligt ställe att återvända till

Mitt första möte med Agriturismo La Fenice var mycket positivt. Faktiskt så positivt, att jag beslutade mig för att återvända på min semester i sommar

Jag är priviligerad, som i mitt arbete får åka runt och se och besöka en massa intressanta och vidunderliga semesterbostäder i Italien, och framförallt möte en massa intressanta och härliga människor. Min sista tur var inte annorlunda, och just på denna tur var det ett par semesterbostäder som skiljde sig lite mer ut från mängden än andra. Ett av dem var Agriturismo La Fenice.

Som en god vän

Området runt Castiglion Fiorentino i Toscana känner jag väl till, för här har jag varit på semester förr, och det känns nästan som att “komma hem” då jag närmar mig den lilla staden. Jag hade varit i kontakt med värdinnan Linda, som önskade att samarbeta med oss, och det var i samband med detta som jag och min kollega Gabriella skulle avlägga ett besök på stället (för att syna det i sömmarna). Den lilla “gården” ligger i utkanten av staden och vår GPS ledde oss fram, utan omvägar för en gångs skull. Vi hade ingen aning om vad som väntade oss, men det slutade med att vi både blev tagna av det lilla stället, som endast har två rum och en lägenhet.

Agriturismo La Fenice
Det råder stor lugn och ro på Agriturismo La Fenice – varför inte spendera eftermiddagen i hängmattan?
Agriturismo La Fenice
Ett av rummen i lägenheten Vega på Agriturismo La Fenice
Agriturismo La Fenice
Du behöver inte oroa dig över köbildning, eller att du skulle behöva trängas bland andra gäster, vid stället vackert belägna pool.

Utöver sin intimitet, som ofta kommer automatiskt på ett ställe med få rum, är det inte minst den unga värdinnan själv som bidrar till den goda stämningen – och efter att spenderat en kväll med Linda och hennes svenska pojkvän, kändes det nästan som att vi besökte en goda vän – och vi glömde nästan att vi var här på arbete. Bättre omdöme kan man väl inte få?

Mindre och mer intimt

Efter att ha avnjutit en god middag i Lindas vardagsrum, satt vi en stund och samtalade, och Linda berättade för oss om gården och familjens historia. Det är både intressant och fascinerande, tycker jag, med hem som går i arv flera generationer, och där barn och barnbarn med deras nytänkande lyckas föra ett ställe vidare, precis så som Linda har gjort.

Personligen ser jag inte Agriturismo La Fenice som en gård (även om Linda producerar sin egen olivolja), utan mer som ett vackert toskanskt stenhus med ett vackert läge, en härlig trädgård och en härlig pool. Men det är precis detta som är La Fenices styrka, att det är litet och intimt, och att du därmed för bättre service och större uppmärksamhet som gäst. Linda står nämligen redo, och kommer att göra allt hon kan för att du ska känna dig som “hemma”.

Agriturismo La Fenice
Gården i kvällsljus
Agriturismo La Fenice
Ytterligare ett av rummen i lägenheten Vega
Agriturismo La Fenice
Man håller på traditionerna på Agriturismo La Fenice

Som avslutning vill jag säga, att eftersom vi alla är olika och har olika behov och önskningar, har vi på Escapeaway också behov av en katalog med olika typer av bostäder. Du ska välja Agriturismo La Fenice, om du vill bo lugnt och skönt, i vackra omgivningar, där du inte behöver trängas vid poolen tillsammans med andra, samt om du önskar har nära till en trevlig liten stad med butiker och restauranger.

Jag vet inte vad du planerar att göra i sommar – men jag kommer i alla fall att återvända till Agriturismo La Fenice och Linda.

Vill du veta mer om Agriturismo La Fenice?

Då kan du läsa mycket mer om ställets faciliteter, priser, rum, utflyktsmöjligheter, läge och mycket mycket mer här.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av Escapeaways semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer