Etna Hotel – en liten oas på Siciliens östra kust

Etna hotel pool
Det är lätt att spendera hela semestern vid poolen på Etna Hotel.

I GiarreSiciliens östra kust, ligger det ett hotell, som vid första ögonkastet liknar ett klassiskt stadshotell, men som snabbt visar sig vara något helt annat och erbjuder massor av lantlig charm och idyll. På hotellets baksida visar det sig, att Etna Hotel är en gammal gård, som kan dateras tillbaka till 1500-talet. Idag ligger Etna Hotel, trots närheten till staden fortfarande i en frodig park, full med exotiska plantor och fruktträd.

Hotel Etna værelse
Rum på Hotel Etna.

Hotellet ligger endast ett par minuter från havet, och som namnet antyder har det den storslagna vulkanen Etna som bakgrund. Hotellet är en oas av lugn och ro, och är den perfekta platsen till dig som vill bo nära Medelhavet, men som samtidigt vill undvika de stora turistgrupperna. Framförallt innergården och atriumgården på hotellet, bjuder in till avslappnande stunder.

Etna Hotel indgang
Redan vid hotellets entré upptäcker du, att du kan vänta dig en vistelse i trevliga ramar.

Etna Hotel utgör den perfekta basen för utflykter på Sicilien, där du bland annat inte ska missa de vidunderliga turerna upp till den centrala kratern på Etna. Därutöver bor du också inom kort köravstånd till östra kustens mest kända städer, som t.ex. Taormina, Siracusa och Catania. Och behöver vi ens nämna den härliga medelhavskusten?

Orkar du inte bege dig ner till stranden för att bada, erbjuder Etna Hotel också en pool där du kan ta ett uppfriskande dopp. Därefter kan du slå dig ner i en av liggstolarna längs poolkanten och bara betrakta – och beundra – utsikten till den 3000 meter höga vulkanen.

När hungern anmäler sig efter en dag vid poolen eller spännande utflykter, behöver du inte bege dig längre än till restaurangen som drivs på hotellet. Här bjuder menyn på många välsmakande rätter.

Läs mer om Etna Hotel på Sicilien på var hemsida.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer