Estalagem do Vale – en ideal bas för en aktiv semester på Madeira

Hotel Estalagem do Vale är ett 150 år gammalt värdshus som blivit omgjort till ett hotell. Hotellet ligger på en av de mest idylliska platserna på Madeira, nära staden São Vicente i Portugal, och utgör en ideal bas för en aktiv semester. Huvudbyggnaden har en färgstark historia bakom sig, och har bland annat också använts som skola och sjukhus.

Ett härligt hotell på Madeira

Idag erbjuder Hotel Estalagem do Vale 41 rum, vilka alla är vackert inredda och alla rummen har kabel-TV, internet, minibar, kassaskåp och telefon. Skulle du ha lust att bli serverad frukost på hotellrummet, går det bra.

Estalagem do Vale
Estalagem do Vale ligger på ett fantastiskt läge på norra Madeira

Frukosten är alltid inkluderad liksom du har möjlighet att boka till middag. Hotellet erbjuder dessutom all inclusive, vilket är ett paket bestående av frukost, lunch, middag och drycker mellan 10 och 22.

Værelse på Estalagem do Vale
Rummens inredning varierar beroende på var i huvudhuset du bor. I huvudhuset är stilen klassisk, medan de mer moderna standardrummen antingen har balkong eller terrass. 

Därutöver erbjuder Hotell Estalagem do Vale bastu, solarium, turkiskt bad, gym, jacuzzi, pool, lekplats, bibliotek, spelhall och minigolf. I hotellets restaurang blir du serverad läcker portugisisk mat och du kan njuta av din favoritdrink i hotellets bar.

Estalagem-do-Vale-bar
Baren på Estalagem do Vale, där du som har bokat till all inclusive fritt kan förse dig. 

Läget vid nordkusten gör detta hotell till ett bra val till dig som har lust att åka iväg på en aktiv semester. Vandringsleder startar i närheten, och du kan också hyra en mountainbike eller köra tull Porto Moniz (ca. 30 min i bil) för att delta i dykkurser.

Läs mer om Hotel Estalagem do Vale här

Taggar från artikeln
,
Mer av Michael Nielsen

Navigli: Milanos konstnärliga vattenhål

Genom Rom rinner Tibern. Turin har sin Po. I Florens flyter Arno...
Läs mer