En romantisk semesterdag i Sintra

Besök Sintra på en romantisk utflykt. Foto: Renato Marzan för Unsplash

Om du är på semester i Lissabon, har du inte bara möjlighet att njuta av en härlig storstad. Du har också möjlighet att utforska området runt Lissabon, som bland annat gömmer på den vackra, romantiska pärlan till stad, Sintra.

Besök Palácio Nacional på väg till Sintra

Den romantiska staden Sintra, som passar perfekt till en dagstur med din partner, ligger endast en kort bilfärd (20 kilometer) från Lissabon.

På vägen kan du göra ett stopp i Queluz för att utforska det fantastiska palatset Palácio Nacional, som är en av Portugals viktigaste historiska byggnader. Detta palats eleganta arkitektur, unika inredning och överdådiga dekoration imponerar alla gäster. Kom ihåg att besöka tornrummet och museet med konstverk som tillhör den kungliga familjen.

Ren romantik endast 20 kilometer från Lissabon

Fortsätt sedan längt väg IC19 till Sintra. Där kan du passande börja med att överraska din bättra hälft med en tur i häst och vagn, med start från staden historiska centrum. Detta är ett av de trevligare sätten att utforska denna otroligt vackra och romantiska stad på. Hästvagnens lugna tempo gör, att ni hinner med att se allt, och samtidigt sitter bekvämt i vagnen.

Välj mellan många olika rutter, som var och en bjuder på olika utsikter över staden och det omgivande landskapet.

Sintra palads
Sintra är en vacker och romantisk upplevelse nära Lissabon. Här, Palácio Nacional da Pena.

Slappna av till hästens mjuka rörelser, medan ni åker genom charmiga, smala gator i Sintra och beundrar alla olika hus som nästan verkar fastlimmade på backarna. Vägarna följer bergens konturer och det är inte svårt att föreställa dig att tiden har stått still. Tankarna svävar behagligt mellan himlens djupblå färg och bergens magiska, gröna aura.

Parque da Pena

Ta därefter en promenad i Sintras skyddade botaniska trädgård, Parque da Pena, och njut av utsikten över hela staden och det omkringliggande landskapet från toppen av den packe varpå Palácio Nacional da Pena ligger. Skåla för kärleken och smaka på de lokala läckerheterna i palatsets restaurang.

Resten av dagen kan ni tillbringa med att utforska det historiska centrumet, däribland Palácio da Vila, känt för sina skorstenar i typisk kolonial stil.

Se alla resor till Sintra med Escapeaway här

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer