Dürnstein – semester med natur, vin och historia i Österrike

Dürnstein ligger vackert vid Donau-floden. Foto: Uoaei1, CC BY-SA 3.0.

Uppskattar du vacker natur, gott vin och en spännande historia? Då bör du överväga att resa till Dürnstein i Österrike. Här nedan kan du läsa mer om staden och vad denna del av Österrike erbjuder sina besökare.

Var natur, vin och historia möts

Dürnstein och Melk-klostret på Wachaus soliga sluttningar samt den vackra floden Donau som rinner genom regionen, gör denna del av Österrike till en av de mest produktiva och natursköna vinområdena i landet. Kloster och borgar toppar dalens böljande högdrag, där branta terrasserade vinmarker blandas med skogar och fruktträdgårdar med aprikoser.

Dürnstein

Dürnstein ligger omringad av en mur, och är berömd för att vara den plats där Rikard I Lejonhjärta av England höll fången år 1192 efter en dispyt med Leopold den V. Staden är idag, med rätta, ett populärt resmål.

Dürnstein välkomnar dig till en pittoresk del av Österrike. Foto: Gabriele Strasky för Unsplash

Dürnstein Kuenringer-slottet som ligger högt uppe på en bergstopp ödelades en gång i tiden, men ett nytt slott tog dess plats år 1650. Ruinerna av det ursprungliga slottet är tillgängliga via en stig. Häruppe är utsikten praktfull över landskapet, som enligt sägnen var inspiration till Bröderna Grimms berättelser om äventyrliga och magiska kungariken.

Melk-klosteret

Lämna det charmiga slottsområdet och ta en avstickare till Melk-klostret (Stift Melk), ett nyligen restaurerat, 1000 år gammalt benediktinerkloster, fullt med handskrifter och präktiga konstverk, bland annat det berömda Melk-krucifixet. På den ytterst pittoreska sträckan längs Donau arrangeras ofta populära, korta båtturer – ett vidunderligt sätt att upptäcka området på.

Kulturresa till Dürnstein

Du kan enkelt planera en resa till Dürnstein på egen hand. Du kan välja att flyga till Österrike eller att ta turen genom Europa i bil. Dürnstein ligger cirka 100 kilometer väster om Wien, och cirka 30 kilometer från Melk. Kombinera din resa till Dürnsteinmed besök i städerna Graz och Wien, när du befinner dig i denna del av Österrike. Den bästa tiden att resa till Dürnstein på, är under våren, men även sommaren och hösten bjuder på stora naturupplevelser. Aprikosträden blommar normalt i början av april och vinskörden åger rum i slutet av september månad.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer