Det okända Venedig

Lido di Venezia är en, för många, okänd ö, men inte desto mindre är den närmaste granne till Venedig och en perfekt fristad för dig som gärna vill kombinera en storstadssemester med en badsemester – eller endast önskar lite lugn och ro.

Endast en 10 minuters båtfärd från Markusplatsen

Alla känner till Venedig – men få känner till Lido di Venezia, en cirka 12 kilometer lång och 500 meter bred ö, som ligger endast 10 minuter med båt från Markusplatsen – och som skiljer lagunen från havet.

Lido di Venezia
Lido di Venezia. Foto: Dage – Looking For EuropeCC BY 2.0

När man nämner Venedigs Lido, tror de flesta att man syftar på Lido di Jesolo, men det är två helt skilda världar det är på tal om. Lido di Venezia påminner om Venedig med små kanaler och gamla vackra villor. Skillnaden är dock, att villorna på ön är omgivna av gröna trädgårdar, liksom det endast är några få meter till de långa sandstränderna och havet – och inte minst: hit kan du köra din bil.

Stilla bris

Lido di Venezia har varit venetianernas favoritplats, och mest exklusiva sommaruppehälle, i flera generationer – och är det fortfarande. Luften på Lidon är väsentligt bättre än i centrum, då det nästan alltid blåser en stilla bris, samtidigt som här är gott om plats och mycket få turister. Därför är Lido di Venezia en perfekt utgångspunkt för en oförglömlig semester i Venedig.

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Lido di Venezia här

 

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie

Utforska Montikvarteret i Rom

Rom är indelat i många olika kvarter med osynliga gränser. Det äldsta...
Läs mer