Det okända Venedig

Lido di Venezia är en, för många, okänd ö, men inte desto mindre är den närmaste granne till Venedig och en perfekt fristad för dig som gärna vill kombinera en storstadssemester med en badsemester – eller endast önskar lite lugn och ro.

Endast en 10 minuters båtfärd från Markusplatsen

Alla känner till Venedig – men få känner till Lido di Venezia, en cirka 12 kilometer lång och 500 meter bred ö, som ligger endast 10 minuter med båt från Markusplatsen – och som skiljer lagunen från havet.

Lido di Venezia
Lido di Venezia. Foto: Dage – Looking For Europe. CC BY 2.0

När man nämner Venedigs Lido, tror de flesta att man syftar på Lido di Jesolo, men det är två helt skilda världar det är på tal om. Lido di Venezia påminner om Venedig med små kanaler och gamla vackra villor. Skillnaden är dock, att villorna på ön är omgivna av gröna trädgårdar, liksom det endast är några få meter till de långa sandstränderna och havet – och inte minst: hit kan du köra din bil.

Stilla bris

Lido di Venezia har varit venetianernas favoritplats, och mest exklusiva sommaruppehälle, i flera generationer – och är det fortfarande. Luften på Lidon är väsentligt bättre än i centrum, då det nästan alltid blåser en stilla bris, samtidigt som här är gott om plats och mycket få turister. Därför är Lido di Venezia en perfekt utgångspunkt för en oförglömlig semester i Venedig.

Se alla våra hotell i Lido di Venezia här

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer