Den perfekta familjesemestern i Toscana

På det vidunderliga lantstället Agriturismo Montalbino i Chianti vinsdistrikt i Toscana förenas ett hav av faciliteter för vuxna och barn, med en helt unik atmosfär. Det är inte konstigt, att detta ställe år efter år blir utsåld mellan juni och september!

Var ska jag börja? Min begeistring finns det ingen ände på, och då jag började att titta på flygbiljetter till en resan maj eller juni, ja då var de flesta lägenheter senare på högsäsongen nästan redan utsålda. Det passar egentligen övrigt perfekt, då både flygbiljetterna är billigare på denna tidpunkt av året, och antalet turister i Toscana inte når upp till samma nivå som senare på sommaren.

Restaurant på Agriturismo Montalbino
Utsikten från restaurangen på Agriturismo Montalbino er fantastisk, framförallt vid solnedgång…

Massor av härligheter för vuxna

Till våra vuxna gäster finns det flera goda grunder till att välja att bo på Agriturismo Montalbino. Det är såklart upp till var och en, men jag har då aldrig skådat vackrare omgivningar än precis här, där blicken överallt möter vinrankor, olivlundar och ett rullande landskap fullt med kullar. Utsikten kan bland annat avnjutas från poolen och från gårdens restaurang, som serverar delikatesser på terrassen.

Jag ser redan fram emot att inta alla möjliga läckerheter från den egna produktionen, utan att behöva bekymra mig för en körtur hem. Men om jag vill guida runt min familj i denna förunderliga region, så behöver jag inte köra många kilometer innan vi når de klassiska städerna Florens (ca 25 km), San Gimignano (ca 25 km) och Siena (ca 50 km). Läget i centrala Toscana är alltså mer eller mindre perfekt.

Poolområdet på Agriturismo Montalbino
Poolområdet på Agriturismo Montalbino

Massor av härligheter för barn

Värdparet Anna och Marco har tänkt på de flesta detaljer, det märks. Mina barn kommer älska deras mini-zoo med toscanas djurarter, som alla är lugna och klappvänliga. Här finns också massor av plats att springa och leka på, och runt omkring på den stora grunden finns fler olika oaser i form av lekplatser.

Det är också roligt att följa stigarna i olivlundarna och under vägen möta olika djurraser. Eller varför inte ta ett dopp i barnpoolen, testa på att skjuta med pil och båge, eller spela fotboll på den lilla planen. Pricken över i, är den nybyggda trähyddan på många meters höjd, som inte är något för höjdrädda!

Restauranten på terrassen på Agriturismo Montalbino
Restaurangen på terrassen på Agriturismo Montalbino

Allt går upp i en högre enhet

För mig är det inte endast alla faciliteter för stora och små, i kombination med den vackra naturen, det perfekta läget och de pittoreska byggnaderna, som gör detta stället unikt. En väsentlig faktor, som inte går att köpa för pengar, är den helt unika atmosfären som råder på stället. Den bara måste upplevas.

Frågor om Agriturismo Montalbino?

Om du har frågor om Agriturismo Montalbino, är du mycket välkommen att ringa våra experter eller skriva till oss. Du kan också läsa mycket mer om lägenheterna, faciliteterna och priserna på Agriturismo Montalbino här. Kom ihåg att du altid kan boka din resa till Italien online på vår hemsida, och du bestämmer själv om du vill inkludera flyg och hyrbil, eller bara boka boendet, och du kan dessutom åka när du vill och vara borta precis det antal dagar du vill att din semester ska vara.

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Varsågod: Liguriskt sagoland med berg, utsikt och strand!

De flesta har vant sig vid att behöva tumma på några av...
Läs mer