De italienska öarna tillhör världens mest populära

När det är omröstning om de bästa ö-resmålen i världen bland läsare av diverse resemagasin, befinner sig Sicilien ofta bland de allra mest populära destinationerna. Men vad är det Sicilien har eller kan erbjuda, som de andra öarna helt enkelt inte kan leva upp till?

Sicilien har lite av allt. Fina sandstränder, vackra berg, massor av myter och mafialegender, en lång dramatisk historia med invasioner och vulkanutbrott, en stark kultur och ett sicilianskt kök som är världsberömt. Och så är det naturligtvis klimatet och de många vackra städerna som skiljer ön från många andra platser. Ön attraherar med andra ord många olika typer av gäster, och det kanske är det som är öns verkliga styrka.

På samma lista över läsarnas favorit-öar i världen, finns det ett par andra italienska öar som ofta befinner sig på topp 20-listan – vilket är otroligt när man tänker på alla de härliga öar som världen rymmer. Ytterligare två italienska exempel är Sardinien och Capri,

Capri
Capri är en av de vackraste pärlorna i det Tyrrenska havet.

Sardinien är framförallt populär för sin kritvita strand och den vackra ön Capri (i regionen Campania) har under sommarmånaderna upp emot 6000 besökare dagligen på grund av sin popularitet.

Har du frågor gällande en semester på de italienska öarna?

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer