De italienska öarna tillhör världens mest populära

När det är omröstning om de bästa ö-resmålen i världen bland läsare av diverse resemagasin, befinner sig Sicilien ofta bland de allra mest populära destinationerna. Men vad är det Sicilien har eller kan erbjuda, som de andra öarna helt enkelt inte kan leva upp till?

Sicilien har lite av allt. Fina sandstränder, vackra berg, massor av myter och mafialegender, en lång dramatisk historia med invasioner och vulkanutbrott, en stark kultur och ett sicilianskt kök som är världsberömt. Och så är det naturligtvis klimatet och de många vackra städerna som skiljer ön från många andra platser. Ön attraherar med andra ord många olika typer av gäster, och det kanske är det som är öns verkliga styrka.

På samma lista över läsarnas favorit-öar i världen, finns det ett par andra italienska öar som ofta befinner sig på topp 20-listan – vilket är otroligt när man tänker på alla de härliga öar som världen rymmer. Ytterligare två italienska exempel är Sardinien och Capri,

Capri
Capri är en av de vackraste pärlorna i det Tyrrenska havet.

Sardinien är framförallt populär för sin kritvita strand och den vackra ön Capri (i regionen Campania) har under sommarmånaderna upp emot 6000 besökare dagligen på grund av sin popularitet.

Har du frågor gällande en semester på de italienska öarna?

Då är du välkommen att ringa oss på 040 60 60 499 eller att skriva till oss här. Våra experter sitter redo att hjälpa dig.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Mette Rem

Lyx för en spottstyver!

Lyx för en spottstyver! Är denna tes egentligen en paradox, eller är...
Läs mer