Därför ska du åka iväg på en vårresa till Malta

Malta är ett av Europas mest attraktiva semestermål på våren, när resten av kontinenten väntar på mer ljumna luftströmmar. Vårresor till Malta och också länge varit populärt bland exempelvis italienare, som annars också är bortskämda med bra väder på hemmaplan. Under de senare åren har Malta också lockat alltfler svenska resenärer och här nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva på den vackra Medelhavsön.

Kulturhistoria och underjordiska tempel

Malta ligger inbäddat mitt i Medelhavet vilket har gett ön en central plats i den europeiska civilisationens historia. Lyckligtvis finns det än idag flera välbevarade spår från den storslagna förtiden. Och några har till och med funnit din väg till UNESCOs lista över kulturarv.

Hal Saflieni Hypogeum är ett sådant exempel, vilket funnits på UNESCOs Världsarvslista sedan 1980. Det är ett enormt, underjordiskt byggnadsverk som idag har över 4500 år på nacken. Det enastående templet, som är ett av de mest välbevarade byggnaderna från världshistorien rent generellt, återfanns av en tillfällighet så sent som år 1902. Det är idag öppet för besökare och ger massor med resenärer ett kulturminne för livet.

Maltas natur och kök i perfekt samspel

Maltas popularitet som resmål beror inte minst i hög grad också på öns rika natur och alla dess vackra kuster med härliga stränder. Det omgivande havet är rikt på fisk och annat gott vilket naturligtvis också avspeglar sig i öns kokkonst som hämtar inspiration från både Italien (framförallt Sicilien) och arabvärlden.

Det mila klimatet på ön ger goda, färska råvaror med massor av smak. Solen skiner ofta från en klar himmel, vilket gör att frukterna mognar på bästa vis. Ön har dessutom både en inhemsk vin- och ölproduktion av hög kvalitet, som du kan smaka på vid ett besök.

Malta finns goda shopping-möjligheter, oavsett om det gäller inköp av matvaror eller modekläder. Här finns också ett rikt nattliv, så du som vill ha en lugn stund, kanske ska besöka grann-ön Gozo istället…

Gozo – i en klass för sig

Ön Gozo vid Malta förtjänar nästan ett helt eget inlägg, då den också har otroligt mycket att bjuda på – framförallt i förhållande till dess storlek. Gozo är lugnare än Malta och är den perfekta ön för dig som vill åka på en semester med fokus på avkoppling i idylliska förhållanden.

Gozo imponerar med en grön, oförstörd natur och en rå kuststräcka som bryts av av vackra sandstränder. Några stränder har till och med röd sand, ett unikt kännetecken för ön. Här har du möjlighet att njuta av omgivningarna i lugn och ro, och det är en härlig plats att gå på upptäcktsfärd på, med vandringskängorna hårt snörade.

Den gastronomiska mångfalden är mindre än på Malta, men i gengäld kan du här se fram emot solid bondmat och enkla fiskrätter direkt från havet.

Läs mer om resor till Malta här

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer