Dagar fulla med upplevelser på Mallorca

Mallorca är en ön full av möjligheter - här får du några tips på vad du kan hitta på, på semestern

Mallorca är sedan länge en väletablerad semesterdestination, vilket inte är märkligt då här finns ett brett urval aktiviteter, utflykter och lokala upplevelser som du kan ta för dig på din resa hit. Allt från vattenland och naturstigar till spännande utflykter på havet, safariparker och stora lekplatser – här finns helt enkelt något för alla! Även för dig som vill vara aktiv på semestern – här kan du nämligen se fram emot vackra miljöer när du beger dig ut på cykling, vandring, simning, segling, eller ja, varför inte vattenskidor?

Både vuxna och barn kommer älska att utforska öns fantastiska upplysta grottor, fyllda med stalaktitter. Välj mellen flera olika dagsturer, oavsett om du önskar utforska kustlinjen eller den imponerande bergskedjan. Här nedan kommer några tips på vad du kan hitta på, på din resa till Mallorca – en av mina favoritplatser i Medelhavet!

På stranden

Ön bjuder på ett extraordinärt utbud av stränder och vikar, som bjuder på allt från stora vidder med fin, vit sand till kustlinjer mer småsten och varmt, blått hav. Stränderna vid de största turistområdena Puerto Pollensa och Alcudia, är stora och sandiga, med bra faciliteter till hela familjen. Längs den södra kustlinjen ligger en massa vackra vikar, skyddade av höga klippor vilket gör dem lugna och stilla. Mallorca är den ö, som kommer närmast att vara himlen på jorden för simmare, solbadare och vattensportutövare – öns soliga klimat och de vackra omgivningarna är helt enkelt helt fantastiska.

puerto pollensa strand mallorca
Puerto Pollensa strand på Mallorca

Shopping

De Baleariska Öarna bjuder på strålande shopping, och Mallorca är inget undantag. Med massor av populära butiker och lokala marknader, finns här allt du kan tänkas behöva – och lite till. Livliga shoppingator i Palma är hemstad för en lång rad outlet-butiker som säljer skor, skinnvaror, lerbruk och keramik. Konsthantverk som broderier, flätade korgar, handmålade tallrikar och smycken är också starkt förbundna med detta område. De bästa platserna att finna sådana skatter, är på marknaderna, medan shoppingcenterna – som Mallorca Fashion Outlet nära Sa Cabaneta – erbjuder massor av kända märken, till mer eller mindre rabatterade priser.

Historiens vingslag på Mallorca

Mallorca är en ö vars invånare är otroligt stolta över sitt kulturarv, och mycket av öns kända historia och kultur går att finna i huvudstaden Palma. De viktigaste landmärkena är katedralen och det kungliga palatset. På de snäva medeltida gatorna, kan du utforska stora lyxvillor och den storslagna gotiska katedralen.

Palmas katedral, La Seu, ger en inblick i öns historia.

Traditionella landsorter är fulla med hus i kolonial stil och kullerstensgator. I Deià-dalen, där människor bott sedan förhistorisk tid, ligger också ett kloster, gamla kyrkor och många museer.

Upplevelser för allas tycke och smak

Här nedan följer åtta olika upplevelser jag själv haft glädjen att uppleva på mina resor till Mallorca – kanske kan någon av dem också locka dig?

  • Gå på marknad i Pollensa söndag morgon, och i Sineu på onsdag, då man säger allt från färska råvaror till dukar och kläder – och så är det så mysigt att gå runt på de snäva gatorna och torgen.
  • Följ med på en guidad vandring eller cykeltur i Sierra de Tramuntana-bergen, och njut av fantastiska utsikter, doften av vilda örter och känslan av att vara långt borta från allt. Guiderna ger massor av tips och råd på vägen.
  • Åk på en båttur till Formentor, eller till en av stränderna i söder, och stanna för att ta ett ostört dopp eller en lugn (och god!) lunch på stranden.
  • Besök Valldemossa och klostret på toppen av berget, där Chopin och George Sand som bekänt försökte hitta ett idylliskt och romantiskt hideaway.
  • Följ med veterantåget genom bergen från Palma till Soller, eller den gamla spårvagnen ner till hamnen.
  • Ta en promenad efter middagen längs Pine Walk i Puerto Pollensa, och titta på när solen går ner i bukten.
  • Insup atmosfären under Fiery Fiesta, och dansa till levande musik hela natten lång.
  • Ta en kopp kaffe i art nouveau-galleriet Fundacio La Caixa i Palma, besök den fantastiska katedralen eller utforska det historiska arabiska kvarteret.

Mer information om Mallorca hittar du t.ex. i Maries inlägg om Soller och bergen, eller så kan du läsa om hur du åker på en semester till Mallorca med Hideaways här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer