Costa del Sol är en spännande kust

Njut av solnedgångarna på Costa del Sol
Njut av solnedgångarna på Costa del Sol

Alla har en åsikt om Costa del So, men faktumet kvarstår, att det är en plats som varje år lockar många svenska turister som vill njuta av det härliga klimatet, och jag förstår gott varför!

Costa del Sol är berömt för att ha den längsta kustlinjen i Spanien, med ett oändligt antal stränder som badar i sol. Området har betagande landskap – allt från imponerande utsikter till Medelhavet, till fantastiska vyer mot bergen. Kulturen i området varierar från den glamorösa och moderna livsstilen i Marbella, till vackra, oförstörda och traditionella händelser i särpräglade städer, som påminner om hur spanjorerna levde en gång i tiden.

I mina ögon är det perfekta sättet att uppleva Costa del Sol, på en rundresa i Andalusiens inland. Men oavsett om du föredrar den ena eller andra reseformen, så kommer här några tips på vad du kan uppleva på solkusten.

Smuk natur langs kysten på Costa del Sol
Vacker natur längs kuststräckan på Costa del Sol

På stranden

Många av stränderna har blå flagg, vilket innebär en mycket hög standard. Gyllene sand, och rent och klart vatten är kustlinjens varumärke. Med otaliga stränder att välja emellan – var och en med sin särprägel – kan du utöva aktiviteter som simning, snorkling och andra vattenaktiviteter, eller endast fokusera på avslappning och njutning. De flesta stränder har också restauranger och strandbarer som möter de flestas behov.

Det lokala köket

Med många restauranger utspridda längs kusten, är det inte någon avsaknad på restauranger i området. Lokala specialiteter inkluderar ett överflöd av rätter från havet, nyfångat för dagen, men de flesta resta restaurangerna erbjuder också traditionella spanska tapas.

Tapas tilsat havsudsigt er en glimrende kombi.
Tapas och havsutsikt är en strålande kombo.

Längre in i landet är landsorterna i bergen stolta över sin gastronomiska kunskaper, medan de större resorterna oftast kommer att servera mer internationella rätter, och se till för att det finns något för allas smak. Oavsett på vilken resort du bor på, så räkna med stora portioner, men intag gärna maten i avslappnande tempo, på äkta spanskt manér.

En dag full av upplevelser

Det finns massor av turistattraktioner på Costa del Sol. Välj mellan vattenland, båtturer, naturliga grottor och fantastiska marinor. För dig, som är intresserad av en mer aktiv semester, finns det massor av golfbanor i området – så pass många att Costa del Sol har fått smeknamnet Costa del Golf. Längs kustlinjen finns massor av möjligheter för att utöva vattensport, och det är också möjligt att åka iväg på olika dagsturer. Transport mellan de olika städerna går lätt på huvudvägen som förbinder dem.

Nattlivet på Costa del Sol kan växla från högsta växel till den mer avslappnade stilen, beroende på var exakt du befinner dig. Med internationellt kända discon och barer, är de större städerna mycket populära bland både turister och lokala. Här kan du dansa hela natten lång, till skillnad från städerna i bergen där nätterna är betydligt lugnare och barer och restauranger serverar läckerheter i en mer avslappnad atmosfär.

Sevilla
Besök Sevilla på en dagsutflykt… Foto: Marcela Escandell, CC BY-SA 2.0

Besök några av de vackra, traditionella spanska städerna som Granada, Sevilla, Cordoba eller Ronda. Alternativt kan du uppleva en del av Nordafrikas charm, genom att besöka Marocko på en dagsutflykt med båt. Andra alternativ på upplevelser är:

  • Ta en tur till Puerto Banus, och shoppa loss i de glamorösa designerbutikerna, och njut av den fantastiska marinan
  • Njut av en golfrunda på en av alla banor som ligger utspridda längs Costa del Golf
  • Lek av dig all energi på ett av bad- och äventyrsparkerna runt Mijas
  • Spendera kvällen på en flamenco-show, och upplev passionen vid en typisk spansk föreställning

Resor till Costa del Sol

Vill du uppleva allt Costa del Sol har att erbjuda? Då ska du titta närmare på resor till handplockade hotell och semesterlägenheter i Andalusien, regionen där Costa del Sol befinner sig.

Läs mer om resor till Andalusien med Hideaways här

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer