Chioggia – regionen Venetos mest översedda pärla

Visst vore det en dröm, att kunna åka tillbaka till 1950-talet, då Venedig fortfarande var relativt oupptäckt, och staden var lugn och fridfull och tom på turister? Chioggia, som ligger cirka 1 timme söder om Venedig, kan faktiskt uppfylla denna dröm.

Venedig som resmål, står högt på önskelistan hos många turister från hela världen, och att deras önskan uppfylls råder det inga tvivel om då du ankommer till staden som myllrar av turister, nästan hela året runt. De flesta är endagsturister, som endast besöker staden några få timmar, medan andra stannar några dagar.

Under alla omständigheter, krävs det en rätt bra fantasi, för att kunna föreställa sig hur Venedig framstod på äldre dagar, och hur den skulle vara utan alla turister. Men det finns faktiskt en plats – som inte är din fantasi – där du kan uppleva precis detta.

Regionen Venetos mest översedda pärla

Endast 60 kilometer – eller cirka 1 timme i bil – söder om Venedig, hittar du nämligen en av regionen Venetos mest översedda pärlor – staden Chioggia. Chiaggia är en trevlig liten stad med massor av lokalt liv och mycket få turister – och så har den dessutom allt det, som de flesta drömmer om att få uppleva i Venedig.

Både og flod i Chioggia i Veneto
Visst vore det en dröm, att kunna åka tillbaka till 1950-talet, då Venedig fortfarande var relativt oupptäckt, och staden var lugn och fridfull och tom på turister? Chioggia, som ligger cirka 1 timme söder om Venedig, kan faktiskt uppfylla denna dröm.

Här finns historiska torg, trevliga kanaler med små färgglada fiskebåtar, fiskare som sitter och rensar sina nät längs kajen, historiska båtar med målade segel, tvätt som hänger på tork tvärs över gatorna, äldre män som spelar kort på den lokala baren, kvinnor som sitter utanför dörren och stickar i solskenet, en lokal marknad varje torsdag, en lokal antikmarknad varje andra söndag i månaden… Ja, listan skulle kunna fortsätta i en evighet. Dessutom är här båtförbindelse till Venedig, många caféer, bra restauranger till rimliga priser och långa sandstränder i den nya stadsdelen Sottomarina.

Utflykter i Chioggias omnejd

Chioggia är också en bra utgångspunkt för utflykter i området, och de kan bland annat gå till en av kulturstäderna Padova, Ferrara eller Ravenna eller till vinområdet Colli Euganei. Eller varför inte ta en tur med båt längs floden Brenta, som leder förbi flera av de berömda villorna i regionen, eller en båttur på lagunen eventuellt med besök på närliggande öar.

Det enda du inte hittar i Chioggia, som Venedig är känd för, är gondolerna och de stora konstmuseerna. Dessa ska du naturligtvis inte gå miste om – men du kan ju lätt hinna med att uppleva dem på en endagstur till Venedig, som är och förblir lagunens okrönta drottning.

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Chioggia här

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer