Carolines bästa sötvattensbad i Italien

Om du tycker om att bada i floder, källor och sjöar i Italien, så är du inte den enda. Vår resekonsulent Caroline söker sig gärna bort från de många badstränderna längs Italiens kust, som ofta är fulla av människor under högsäsongen. Här ger on dig istället sina personliga tips på var du hittar de bästa ställena att bada i sötvatten i Italien. Trevlig läsning!

1. Floden Tagliamento, Friuli

Floden ligger precis mellan baddestinationerna Bibione och Lignano, och erbjuder små (anlagda) sandstränder och rent vatten. Här badar de lokala för att undvika strandgästerna vid havet, när de längtar efter ett svalkande dopp under de heta sommarmånaderna. Dessutom är detta den flod som ursprungligen flyttade stora delar av Adriatiska havets sand till kusten.

Hitta hotell och semesterbostäder i Friuli

2. Ortasjön, Piemonte

Sjön ska vara en av de absolut renaste badsjöarna i Italien – och till och med i Europa – och för mig är det en anledning i sig själv till att ha denna sjö som min favorit-sjö. Jag älskar att hoppa i vattnet från den privata stranden vid Hotel Il Giardinetto vid Pettenasco mitt i sjön.

Hitta hotell och semesterbostäder i Piemonte

3. Källorna vid Saturnia, Toscana

Den svavelaktiga källan Cascate del Mulino är endast en av flera varma källor i Toscana, som lämnar dig med en överväldigande sinnesupplevelse, särskilt om du kommer hit i skymning eller i mörker. Det svavelaktiga vattnet en extrem upplevelse, som inte blir mindre spektakulär genom att stjärnorna på natthimlen lyser ner på dig och reflekteras i det varma vattnet.

Hitta hotell och semesterbostäder i Toscana

Tycker du om att bada i sötvatten?

Har du också upplevt ett härligt färskvattenbad på din semester i Italien som du vill dela med andra? Eller har du frågor till Caroline om semestrar i anknytning till källvatten? Då är du välkommen att skriva en kommentar i fältet här nedanför.

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Camilla Kill

Åk på badsemester i norra Italien

Är du på jakt efter en trevlig plats i norra Italien med...
Läs mer