Carolines bästa sötvattensbad i Italien

Om du tycker om att bada i floder, källor och sjöar i Italien, så är du inte den enda. Vår resekonsulent Caroline söker sig gärna bort från de många badstränderna längs Italiens kust, som ofta är fulla av människor under högsäsongen. Här ger on dig istället sina personliga tips på var du hittar de bästa ställena att bada i sötvatten i Italien. Trevlig läsning!

1. Floden Tagliamento, Friuli

Floden ligger precis mellan baddestinationerna Bibione och Lignano, och erbjuder små (anlagda) sandstränder och rent vatten. Här badar de lokala för att undvika strandgästerna vid havet, när de längtar efter ett svalkande dopp under de heta sommarmånaderna. Dessutom är detta den flod som ursprungligen flyttade stora delar av Adriatiska havets sand till kusten.

Hitta hotell och semesterbostäder i Friuli

2. Ortasjön, Piemonte

Sjön ska vara en av de absolut renaste badsjöarna i Italien – och till och med i Europa – och för mig är det en anledning i sig själv till att ha denna sjö som min favorit-sjö. Jag älskar att hoppa i vattnet från den privata stranden vid Hotel Il Giardinetto vid Pettenasco mitt i sjön.

Hitta hotell och semesterbostäder i Piemonte

3. Källorna vid Saturnia, Toscana

Den svavelaktiga källan Cascate del Mulino är endast en av flera varma källor i Toscana, som lämnar dig med en överväldigande sinnesupplevelse, särskilt om du kommer hit i skymning eller i mörker. Det svavelaktiga vattnet en extrem upplevelse, som inte blir mindre spektakulär genom att stjärnorna på natthimlen lyser ner på dig och reflekteras i det varma vattnet.

Hitta hotell och semesterbostäder i Toscana

Tycker du om att bada i sötvatten?

Har du också upplevt ett härligt färskvattenbad på din semester i Italien som du vill dela med andra? Eller har du frågor till Caroline om semestrar i anknytning till källvatten? Då är du välkommen att skriva en kommentar i fältet här nedanför.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer