Bo vid en barnvänlig strand vid den mindre turistiga Luganosjön

Om du är på jakt efter ett fint familjecenter för dig och din familj, som inte är drabbat av massturismen, så ska du överväga att bo på Residence Porto Letizia. Här nedan följer fem goda grunder till att välja detta inbjudande semestercenter vid Luganosjön i norra Italien, nära Schweiz. Trevlig läsning!

Nära Sverige

Residence Porto Letizia ligger nära den Schweiziska gränsen, och det innebär att du från södra Sverige endast ska köra 1200 km för att komma fram, det vill säga idealt för en kör-själv-semester till Italien. Du sparar faktiskt 800 kilometer i förhållande till om du till exempel skulle köra tur och retur till Toscana.

Oupptäckt område vid sjöarna

Bland de norditalienska sjöarna har det genom tiderna mest varit Gardasjön och Comosjön som har fått all uppmärksamhet. Det har sina fördelar. Det betyder nämligen, att du vid de mindre sjöarna, som t.ex. Luganosjön, kan uppleva naturen och städerna utan massturismens intåg.

Værelser på Residence Porto Letizia
Rum på Residence Porto Letizia med fantastisk utsikt över sjön…

Residence Porto Letizia ligger inte desto mindre nära Comosjön, endast cirka 10 km, vilket kan avverkas på cirka en kvarts körtid. Avståndet till den livliga, mellanstora staden Lugano i Schweiz är ungefär det samma. Luganosjön är nämligen halvt italiensk, halvt schweizisk. Från staden Porlezza, där Residence Porto Letizia ligger, kan du om sommaren till och med segla till Lugano.

Sandstrand

Residence Porto Letizia har direkt tillgång till en egen sandstrand. Detta är lite ovanligt vid de norditalienska sjöarna, eftersom “sjöstranden” som oftast endast är en gräsplan eller en kaj. Denna sjöstranden däremot, påminner mer om en strand vid Medelhavet med sand, och ett hav som inte blir snabbt djupt.

Självförsörjande samhälle vid stad

Residence Porto Letizia fungerar som ett litet samhälle med några butiker, restaurang, kaffebar, pool, barnvänlig sjöstrand och en stor parkanläggning med lekplats och villakvarter. Staden Porlezza ligger som granne till semestercentret endast 400 meter bort längs sjöpromenaden. De kompletterar varandra bra, då du i Porlezzas stadskärna hittar en autentisk landsort med historiska gator och hörn.

Lejligheder på Residence Porto Letizia
Lägenheter på Residence Porto Letizia

Barnvänlighet

Här är det barnvänligt! Fran semesterlägenheterna är det nämligen ingen väg som ska korsas för att komma ner till stranden eller till poolen. Här finns massor av svängrum med lekplats och stora planer. Dessutom är inkvarteringsmöjligheterna bra för mellanstora familjer med både 1-, 2-, 3-, och 4-rumslägenheter.

Vil du veta mer om Residence Porto Letizia?

Då kan du läsa mer om hotellets faciliteter, rekommendationer, priser m.m. på vår sida om hotellet här. Du är också mycket välkommen att ringa till oss på 040 60 60 499 om du har frågor till en av våra experter, eller skriv till oss här.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av Escapeaways semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer