Bo vid en av Gardasjöns natursköna och fridfulla överraskningar

Många tror felaktigt att Gardasjön är lika med massturism, svensktalande service och tråkig kokkonst. Ja – det är sant att området utvecklades som chartermål för skandinaver redan på 60-talet. Och ja – det är riktigt att skandinaviska glosor används på gatorna i några av de mer kända städerna därnere. Och ja – det finns en risk att du kommer sätta tänderna i en tråkig pizza på en restaurang utan charm. Men Gardasjön har så mycket mer att bjuda på och det är Ca’Vettor ett uppenbart bevis på.

Om du vill uppleva en av Gardasjöns natursköna och fridfulla överraskningar, ska du styra kosan mot den sydöstra delen av sjön – närmare bestämt mot Affi som befinner sig 3 km uppe över sjön och det trevliga stadslivet i Bardolino.

Ca´ Vettor ferielejligheder - huset
Ca’ Vettor omges av ett stort lugn…

Här, mitt i de vinmarker som sträcker sig till granndistriktet Valpolicella, och som producerar druvor till flera kända rödviner, ligger Ca’Vettor som en gyllene plätt mitt i allt det gröna. Häruppe är det inte turistmängderna som präglar landskapet, och oavsett var du låter blicken vila är det vackert, vackert, och återigen vackert. Poolen lockar inte endast barn och vattendjur, men också de som är glada i vin för här kan du nästan nå vinstockarnas druvor från kanten av bassängen. Den stora trädgården är en naturskön lekplats för alla åldrar, de 5 lägenheterna och 8 dubbelrummen är fulla av omvårdnad – och så är det samtidigt ett kort avstånd till restauranger och stadsliv.

I Affi, med omnejd, finns lokala restauranger som serverar god italiensk mat på deras modersmål, och som inte har lärt sig de skandinaviska glosorna för att locka till sig kunder.

Havnen i Bardolino
Bardolino – här dess hamn – ligger endast cirka 3 km från semesterlägenheterna…

Har du lust att besöka en vingård och kanske också smaka på de lokala dropparna, kan du alltid fråga ägaren av Ca’Vettor om råd. Andrea, som han heter, har nämligen en stor kunskap om sitt närområde och om Gardasjöns olika frestelser.

Sist men inte minst, kommer familjens yngre medlemmar säkert att jubla över att Ca’Vettor endast ligger cirka 19 km från nöjesparken Gardaland, där det bjuds på underhållning av det stora turist-slaget. För ingen tvivlar väl på att barn är rätt okej med om det vimlar av skandinaviska semestergäster och tråkig kokkonst – så länge det finns rutschkanor, minitåg och delfinbassänger inom närmsta räckvidd?

När familjens olika semesterbehov ska värderas, är det alltid befrienda att kunna få både också – för varför ska ni nöja er med antingen det ena eller det andra – när du kan få allt på Ca’Vettor?

Pool-området på Ca´ Vettor
Poolområdet på Ca´ Vettor

Vill du veta mer om semesterlägenheterna på Ca’Vettor?

Ta då och titta in på vår sida om semesterlägenheterna, där du bland annat kan läsa om ställets faciliteter, priser och recensioner. Du är också varmt välkommen att ringa till oss på 040 60 60 499 eller skriva till oss här om du har några frågor om platsen.

Om veckans semesterbostad

Varje vecka fokuserar vi på en av Escapeaways semesterlägenheter här på bloggen och låter en av våra kolleger som har en gedigen kunskap om den, argumentera varför det skulle vara ett bra val om du åker på semester hit.
Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer