Bo på en vingård med skyhög standard, utsökt smak och förnuftiga priser

Jag erkänner: efter 15 års arbete här på Escapeaway, så har jag blivit något van, och de flesta semesterbostäder lämnar mig nu bara med ett evigt intryck om att det går 13 på dussinet av korrekta, funktionella och tråkiga inredning. Det är inget som jag kritiserar, men heller inget att begeistras över. Men så händer det plötsligt att jag stöter på ett ställe som I Veroni, som kombinerar skyhög standard med utsökt smak och personlighet – och det utan att priserna följer efter.

Hård prövning

Jag var lite nervös en gång i tiden, innan vi skulle skicka iväg våra första gäster till I Veroni. Min beskrivning av stället var ju så överströmmande positiv, att förväntningarna verkligen vreds upp hos gästerna. Hade jag fått lite för mycket att dricka på gården, innan jag tittade på lägenheterna? Hade jag förbisett något allvarligt? Kunde det verkligen vara så, att man kunde få så fina lägenheter till det priset? Jag kände ju till många platser, som kostade långt långt mer utan att vara hälften så bra…

Frokostbord i haven på vingården I Veroni
Lunchen serverad i trädgården på vingården I Veroni.

Därför var lättnaden stor, då inga klagomål kom in efter de första ankomsterna, och då jag därpå läste de många reseupplevelserna Escapeaway tog emot från stället, kunde jag se att mina varma känslor för gården delades av många. Men det är ju alltid bättre att kontrollera en extra gång, så för ett par år sedan åkte jag själv iväg för ett uppehåll på I Veroni. Det blev en hårdare prövning för gården än väntat, för min resa sammanföll med ett osedvanligt retsamt väder. Efter en lång, torr sommar, kom all regn och åska precis när jag skulle bo där. De väderförhållandena ställer mycket höga krav på semesterbostaden: kommer de bli obehagligt fuktiga? Kommer de vara svåra att värma upp? Kommer de vara tillräckligt charmiga, så att man inte blir frustrerad över att inte kunna vistas utomhus?

Køkkenet på vingården I Veroni
I Veroni bjuder in till god mat och gott vin – och varför inte själv fördjupa sig i matlagningen i de trevliga miljöerna?

Passerade med glans

I Veroni klarade prövningen med glans! Jag hade aldrig märkt att det var så fuktigt och kallt utanför, om jag hade stannat inne hela tiden, och “mysfaktorn” var så hög at vi flera dagar i rad struntade i att gå på restaurang om kvällarna – det var ju mycket trevligare att tända den stora spisen och äta hemma!

Om mottagande och hjälpsamheten under vistelsen, kan jag bara säga, att de tidigare gästerna har haft rätt: de anställda är av lika hög kvalitet som lägenheterna, och de hjälper med glädje till med allt mellan himmel och jord – även om den informationsrika mappen du hittar i lägenheterna redan besvarar de flesta frågorna om inköpsmöjligheter, rekommenderade restauranger, marknader och mycket mer…

Jag kommer att åka tillbaka till I Veroni, det är ett som är säkert!

Lejligheden Casa del Cacciatore på vingården I Veroni
Lägenheten Casa del Cacciatore på vingården I Veroni är i sig själv en upplevelse med sin smakfulla inredening…

Vill du veta mer om vingården I Veroni?

Då kan du läsa mycket om ställets faciliteter, priser samt reseberättelser på vår sida.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer