Bo i lugn och ro utanför Rom

Storstäderna i Italien ägnar sig bra till en semester, när det ännu inte har blivit varmt där hemma. Framförallt Rom kan vara en bra utgångspunkt för en skön resa. Här hittar du allt vad hjärtat kan begära av kulturella sevärdheter, trevliga torg, massor av caféer, restauranger och ett välde av marknader och shoppingmöjligheter.

Rom är naturligtvis en stortstad på gott och ont – här är massor av liv och stämning, men önskar du dig mer luft omkring dig, och ett lugnare tempo, kan det varmt rekommenderas att du åker på semester till en plats lite utanför centrum – och istället åker på dagsutflykt(er) till storstaden.

Cerenova och Cerveteri

Norr om Rom ligger badorten Cerenova, som är en förhållandevis nyuppstånden stad. Här kan du bo precis vid vattnet, och samtidigt endast ha cirka 1 timmes tågfärd till Roms centrum. Området omkring Cerenova är särskilt känt för det otroligt välbevarande kvarlevorna från Etruskerna. Du finner dig faktiskt bara 6 km från Cerveteri, där du hittar de mest fantastiska etruskergravarna.

Poolområde på Agriturismo Casale Sasso
Agriturismo Casale Sasso i Cerveteri är en av de platser, där du kan välja att slå dig ner, om du vill bo nära Rom… Här, ställets härliga poolområde.

Dessa tusentals år gamla gravarna är utsmyckade efter alla konstens regler med målerier på väggarna och ur den porösa stenen är det uthugget sängar, stolar, bord och alla möjliga olika verktyg och köksredskap. Etruskernas vardagsliv serveras här på at – du behöver verkan tjocka böcker om ämnet eller en livlig fantasi – du har det hela framför dig. Ett besök här är ett absolut måste!

Se våra semesterbostäder i Cerveteri här.

Anzio

Vid nästan alla tidpunkter på året kan ett upphåll vid vattnet också kombineras med storstaden. Du kan t.ex. bo i Anzio, staden där de amerikanska styrkorna gick i land en solrik januaridag 1944.

Anzio set fra havet
Anzio sett från havet…

Från Anzio får det tåg, cirka 1 gång i timmen till Rom, och på 1 timme och 10 minuter är du framme på Roms centralstation. I själva Anzio hittar du naturligtvis minnesmärken från krigen, men du kan också besöka stadens gamla rikemansvillor och de arkeologiska utgrävningarna.

Se våra semesterbostäder i Anzio här.

Terracina

Lite längre söderut på kusten, hittar du staden Terracina. Staden ligger ungefär mittemellan Napoli och Rom, och redan här börjar du känna av den syditalienska atmosfären och charmen. Terracina har, utöver en härlig badstrand, ett mycket trevligt centrum att bjuda på. Här är framförallt domkyrkan värd ett besök, men även resterande delar av den gamla stadsdelen som ligger på sluttningen upp mot Jupitertemplet – och den antika teatern får du heller inte missa.

Strand i Terracina
Terracina erbjuder en massa möjligheter för avslappning mellan dagsturerna till Rom…

Från Jupitertemplet har du dessutom en storslående utsikt över staden och bukten. Har du lust till en seglingstur, ligger den vackra ön Ponza precis utanför Terracina. Denna lilla ö, är särskilt känd för sin vackra natur och dess många små bukter.

Se våra semesterbostäder i Terracina här.

Frascati

Frascati ligger på ett fantastiskt nära avstånd till storstaden. De kan helt enkelt blicka ner över Roms kullar, och tågresan till Roms centralstation tar endast 30 minuter. Från Frascati finns det också goda möjligheter till att besöka de andra städerna på höjderna utanför Rom, de så kallade “Colli Albani”. Här hittar du bl.a. Nemisjön och Påvens sommarresidens.

Se våra semesterbostäder i Frascati här.

Vill du veta mer om möjligheterna till en semester i närheten av Rom?

Då kan du läsa vår populära artikel om kuststräckan söder om Rom, som bjuder på överraskande många intressanta och vackra upplevelser i städer, som ofta har tågförbindelse till huvudstaden – eller vilken kan nås på relativt kort tid i en bil/hyrbil.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer