Bo i en pittoresk by, på ett historiskt hotell med skandinaviska ägare

Vi är många, som har en föreställning om ett åka på ett autentiskt uppehåll i Italien – men så får vi ofta kalla fötter, då det faktiskt kan bli för autentiskt (läs: primitivt). Vi vill ju till syvende och sist inte ge avkall på bra restauranger, och så är vi många som ställer minimumkrav på standard, och gärna vill ha möjligheter till att åka på trevliga utflykter i området.

Välkomnande lokalbefolkning

I den lilla välkomnande byn Portico di Romagna i södra delen av Emilia-Romagna (ca. 33 km från Forlì, och ca 75 km från Florens), lever de cirka 400 byinvånarna sida vid sida i fredlig harmoni med varandra. Medelåldersbyn har trots sin lilla storlek alla nödvändigheter inom räckvidd, och den äldre befolkningen i byn skapar stämning, liv och trygghet i gatubilden.

Gade i Portico di Romagna
Gata i Portico di Romagna, där 400 invånare lever sida vid sida i fredlig harmoni.

I byns flod och i det närliggande vattenfallet badar byn barn i det renaste av vatten, medan föräldrarna förbereder inför kvällens sammankomster runt omkring byn – det kan vara allt från byfester, utomhusteater, spelafton på restaurangen eller en spontan samling på landsbyns huvudgata Via Roma.

Äkta italiensk upplevelse – med danskt inslag

Ramarna för en autentiskt och äkta Italienupplevelse finns alltså i staden – och de kulminerar på byns dansk-italiensk-ägda (Ulla och hennes man med familj) hotell Al Vecchio Convento, där gästfriheten och välkomnandet är en självklarhet.

Værelse på Hotel Al Vecchio Convento
Rum på Hotel Al Vecchio Convento.

Att hotellet i sig är ett före detta kloster finns det inga tvivel om, när man går runt i de historiska salarna under valven. Besök Al Vecchio Convento och ge dig själv en tvättäkta italiensk upplevelse, utan att gå miste om något du efterfrågar på din semester.

Vill du veta mer om hotel Al Vecchio Convento?

Om du är intresserad av att veta mer om hotell Al Vecchio Convento, kan du läsa mer om hotellets faciliteter, priser och andra gästers recensioner på vår sida.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer