Blomsterfestival på Madeira i april och maj 2018

Hvide blomster på Madeira
Vita blommor på Madeira

Den berömda blomsterfestivalen på Madeira tar i år plats på ön mellan den 19 april och 6 maj. Det är en stor folkfest och alla invånare och besökare deltar på olika vis.

Under hela blomsterfestivalen kan du uppleva storslagna blomsterutsmyckningar, tävlingar i blomsterflätning, spännande konserter under öppen himmel, folkloregrupper som dansar på gatorna i deras vackra kostymer, och mycket, mycket mer…

Blomsterfestivalen på Madeira lockar varje år tusentals blomsterälskare, så är du en av dem, ska du boka din resa i god tid då många hotell och semesterbostäder blir utsålda flera månader innan festivalen.

Botanisk have i Funchal på Madeira.
Botanisk trädgård i Funchal på Madeira.

Gemensamt för många som reser till Madeira (oavsett om det är under blomsterfestivalen, eller på andra tidpunkter av året), är att man kommer hit för att njuta av det behagliga klimatet och för att utforska den storslagna naturen på ön som fått smeknamnet Atlantens blomsterö.

Festivalprogrammet

Redan den första lördagen av blomsterfestivalen (21 april) är det tid för parad, där de yngsta blomsterälskarna underhåller. Här är det barnen från hela Madeira som står i centrum i Funchal. De har alla blommor i händerna, och bygger den så kallade Wall of Hope. En handling som symboliserar lusten och hoppet om en bättre värld.

Den stora dagen är på söndagen (22 april), då huvudparaden tar plats. Många anser att denna parad nästan liknar en vandrande matta gjord av blommor. Denna dag är som sagt festivalens absoluta höjdpunkt, och de befinner dig i mitten av en oas av färger och dofter, glada människor och härlig musik. En upplevelse för livet!

Bo i Funchal: nära händelsernas centrum

På Hideaways är vi specialister på resor till Madeira, där du bor på handplockade hotell eller i semesterbostäder. Blomsterfestivalen tar plats över hela ön, men det är i Funchal du upplever de flesta eventen. Vill du bo nära händelserna, så kan du t.ex. välja att bo i semesterlägenheterna Quinta Mae dos Homens, som har en fantastisk utsikt över staden – till ett rimligt pris. Om du hellre vill bo på hotell, så titta närmare på Quinta Mirabela. Du kan flyga till Madeira med t.ex. Norwegian, eller TAP Air Portugal via Lissabon.

Se alla hotell och flygresor till Madeira med Hideaways

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer