Bilrundresa i Baskien

Stanna till på din bilrundresa, och ta en paus på stranden.
Stanna till på din bilrundresa, och ta en paus på stranden.

Upplev Baskiens höjdpunkter på en bilrundresa, där du besöker städer och sevärdheter i både Spanien och Frankrike.

Vill du uppleva sevärdheter i både Frankrike och Spanien på en biltur, vill jag rekommendera dig att överväga en rundtur i Baskien. Du kan starta i Bilbao i norra Spanien, därifrån köra via Pamplona mot den vackra franska kuststaden Biarritz, innan turen går tillbaka till Bilbao igen längs kusten. Under vägen kommer du bli bortskämt med storslagna landskap, och spännande kulturella och historiska sevärdheter.

Även om rutten inte är längre än att du hinner köra den på en dag, är det enligt min mening synd att inte ta dig god tid till at njuta av turens alla höjdpunkter. Det finns lyckligtvis många möjligheter att hitta trevliga städer på vägen, där du kan övernatta.

Början…

Startar du i Bilbao, kan du ju t.ex. börja med att besöka några av stadens sevärdheter, där Guggenheim-museet naturligtvis är ett måste om du intresserar dig för modern konst. Själva byggnaden där museet ligger inhyst, är ritat av Frank Gehry, är dessutom ett konstverk i sig själv.

Bilbao
Guggenheim i Bilbao. Foto: SarahTz, CC BY 2.0

När du är klar i Bilbao, styr du kursen mot Vitoria-Gasteiz, Baskiens näst största stad, där Catedral de Santa María är den populäraste attraktionen. Det är möjligt att få guidade rundvisningar i katedralen. Därefter föreslår jag att du fortsätter österut, mot Pamplona, där du eventuellt tar en paus på ett café i den trevliga historiska stadskärnan med krokiga gator.

Från Pamplona tar du N-135 genom Pyrenéerna in till Frankrike. Vägen ner till Biarritz på kusten, längs D918, blir nu lite mer krokig, men i gengäld belönas du med spektakulära utsikter. I Biarritz kan du njuta av stämningen som påminner om den på rivieran med åtskilliga museum, gallerior, shopping och kasinon, innan du styr till Spanien och Bilbao. Du kör åter igen genom vackra landskap, och har Biscayabukten på din högra sida.

Läs mer om bilrundresor med Hideaways här

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer