Besök stranden Elafonissi på Kreta

Elafonissi-øen
Elafonissi-øen kan nås ved lavvande. Foto:

Vid Kretas sydvästra spets ligger stranden Elafonissi, som med med sin kritvita sand och turkosblå hav i flera olika nyanser, är en av Kretas bästa. Vattnet är långgrunt vilket gör att den lagun-liknande stranden därför är mycket barnvänlig. Vid lågvatten kan du till och med vada över till den lilla ön Elafonissi som gett namn till området.

Det ligger inte någon faktisk stad vid Elafonissi strand, men här ligger trots allt en liten taverna som serverar lokala rätter och dryck. Likaså är det möjligt att hyra solstolar och parasoll. Till vuxna och äldre barn rekommenderas också att ta med snorkel och simglasögon för i det klara vattnet kan man fördriva lång tid med att betrakta fiskar och vegetationen under ytan.

Elafonissi bjuder på vacker sand och ett hav i flera olika blå nyanser. Foto: Ben michel för Unsplash

Den vackra stranden är ett perfekt utflyktsmål om du är på semester på västra Kreta. Det går bussar ut till stranden från Chania. Turen går via en del bergsvägar vilka bjuder på vacker utsikt. Väljer du att köra själv i en hyrbil, har du möjlighet att göra stopp under vägen och betrakta de panoramiska vyerna över havet.

Under högsäsongen ska du inte räkna med att få ha Elafonissi strand för dig själv, men även om stranden vid första ögonkastet kan se full ut, är området stort nog att du nästan alltid lyckas hitta en plats där du kan få lite mer privatliv.

Resor till Kreta

Du hittar massor med information om Kreta här på bloggen och en översigt av alla resor till Kreta med Escapeaways hittar du här. Vi har handplockat de bästa hotellen och semesterlägenheterna på Kreta för att du ska få en härlig semester utan bekymmer.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Mikkel H.

Gastronomi i Portugal

Portugisisk mat är utsökt och varierad, och landet bjuder på många lokala...
Läs mer