Besök Ronaldo-museet på Madeira

Christiano Ronaldo i kamp för det portugisiska landslaget. Foto: Кирилл Венедиктов, CC BY-SA 3.0.

Cristiano Ronaldo, som flera gånger har blivit korad till världens bästa fotbollsspelare, är än idag på toppen av sin aktiva fotbollskarriär. Inte desto mindre har detta portugisiska fenomen redan öppnat sitt egna museum på födelseön Madeira – som en gåva till alla hans fans.

Plats till flera troféer

Om du är på semester på Madeira, hittar du Ronaldo-museet på Praça do Mar (nu omdöpt til Praça CR7) i Funchal, precis vid hotellet Pestana CR7. Här kan du först och främst titta på en omfattande samling troféer från Ronaldos långa karriär, hela vägen tillbaka till barnåren. Här finns också en vaxfigur av Ronaldo i naturlig storlek.

Ronaldo lugnade sina fans vid öppnandet av museet, med att han räknar med att vinna många fler troféer, och att det finns plats i museet även till dessa.

Museu CR7 i Funchal
Museu CR7 i Funchal. Foto: Abby M., CC BY-SA 3.0.

Du hittar mer information om museets öppettider med mera på den officiella hemsidan här

Starka band till Madeira

Ronaldo debuterade för Sporting Lissabon år 2002, varifrån turen redan år 2003 gick vidare till Manchester United. Här tog han och laget hem hela tre engelska Premier League-titlar, en seger i FA-Cuppen och i Champions League år 2008 då han samma år också vann Ballon d’Or (världens bästa fotbollsspelare) för första gången. År 2009 la spanska Real Madrid ett rekordstort belopp på bordet, och sedan dess har Ronaldo spelat i denna spanska kungaklubb och tagit hem flera målrekord och titlar.

Utöver succén i klubbarna, har Christiano Ronaldo också varit en av huvudkrafterna i det portugisiska landslaget, där han har varit kapten både under olika VM- och EM-slutspel.

Trots en internationell karriär vittnar det nya museet på Madeira om, att Ronaldo än idag har en stark anknytning till blomsterön, där han fortfarande har familj och vänner. Idén till det nya museet kom också fram i ett samarbete mellan Ronaldo och familjen på Madeira. Ronaldos investering i Madeira sträcker dock sig långt längre än till hyllningen av sig själv. Några av hans miljoner är också investerade i det närliggande hotellet Pestana CR7 Funchal Hotel.

Du hittar med om Madeiras alla sevärdheter här på bloggen. Och mer om resor till Madeira hittar du här.

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer