Besök Manarola – sinnenas lekplats i Ligurien

Namnet på fiskeläget Manarola i Le Cinque Terre Nationalpark känns helt onomatopoetiskt – vilket betyder ljudmålande – och får en att visualisera staden bara genom att smaka på namnet. I denna artikel besöker jag Manarola, som är en sann lekplats för alla sinnen.

Att utmana sinnena

De flesta kan säkert enas om, att vi generellt åker iväg på semester för att uppleva främmande kulturer, slappna av, njuta av solen, äta gott, eller bara njuta av livet för en stund – känna att vi lever. Det handlar ofta om att utmana sinnena, och vända tillbaka till vår utgångspunkt med förnyad energi och minnesvärda intryck. Därför har jag här, valt att rekommendera en destination, som talar till alla våra fem sinnen – om inte till och med det sjätte…

Havnen i Manarola
Hamnen i Manarola

Att se

När ögat möter Manarolas färgsprakande husfasader, vänds mungiporna automatiskt upp i en horisontell halvmåne. Det organiserade virrvarvet av pastellfärger passar väl in i stadens yttre ramar – havet och bergen.

Att höra

Oavsett om du befinner dig vid den lilla hamnen i Manarola, eller om du beger dig ut på en vandring till en av grannstäderna Corniglia eller Riomaggiore, kan du höra havets sus och brus i öronen. På stadens livliga huvudgata, Via Discovolo, hörs italienska röster i förvirrande språksammanhang med turister från hela världen. Och här finns inga bilar som förstör idyllen och de välskapta ramarna.

Att känna

Med havet som granna märker du den friska havsluften i hår och på kinder, och kanske känner du också en varm känsla i kroppen, när du går på Kärleksstigen (via dell’Amore) mellan Manarola och Riomaggiore.

Manarola med omkringliggende bjerge
Staden och de omkringliggande gröna sluttningarna smälter fint in i varandra…

Att dofta

I Manarola pulserar doften av ovanlig sötma. Doftnyanserna, som sätter sig fast i nästan, omfattar den ljumma havsbrisen, som blandar sig med doften av mogna druvor på vinrankorna, och citrusväxternas syrliga aromer.

Att smaka

Ligurien är en långsträckt kustregion, så det är en självklarhet att havets vidunder fyller de liguriska köket – också i Manarola. Här lockar många små restauranger med färsk fisk och skaldjur.

Läs mycket mer om Manarola här

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer