Besök Lissabons hippa matmarknad

Matmarknaden Mercado de Campo de Ourique i Lissabon. Foto: endless autumn. CC BY-SA 2.0

Matmarknaden Mercado de Campo de Ourique i Lissabon bjuder på härliga kulinariska upplevelser, och är en perfekt plats för dig som vill slå dig ner för att betrakta det lokala livet samtidigt som du njuter av något gott att äta.

Historisk matmarknad har fått nytt liv

Campo de Ourique är ett av Lissabons gamla kvarter, och marknaden har sedan 1934 utgjort en viktig mötesplats. Förra året (2018) gick marknaden igenom ett gediget ansiktslyft, och har idag blivit en av huvudstadens hetaste marknader.

Matmarknaden är full av traditionella bodar där du kan botanisera bland grönsaker, frukt, fisk och traditionella delikatesser. Försäljarna bjuder mer än ofta på smakprover, om det skulle vara så att du har svårt för att bestämma dig.

En populär samlingspunkt

Många av marknadens besökare kommer dock inte bara för att handla, men också för att möta upp sina vänner eller familjen till brunch, lunch eller middag. Här finns nämligen gott om serveringsställen där du kan välja mellan allt från läckra burgare till gourmet-sushi, liksom du naturligtvis också har möjlighet att utforska rätter från det traditionella portugisiska köket.

Mercado de Campo de Ourique ligger på Rua Coelho da Rocha i västra Lissabon. Du kan ta buss 709 eller 774 till marknaden, som håller öppet från klockan 10.00 till sent på kvällen/natten.

Se alla resor till Lissabon med Escapeaway här

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer