Besök Leonardo da Vincis födelsehem i Toscana

Vackra landskap i Toscana
Vackra landskap i Toscana

De flesta har hört talas om Leonardo da Vinci, Italiens mest kända konstnär, vetenskapsman och uppfinnare genom tiderna – men visste du också, att hans namn faktiskt betyder Leonardo från Vinci? Vinci är en liten stad i Toscana.

Casa Natale di Leonardo

Leonardo da Vinci föddes dock liten utanför Vinci år 1452, i en liten landsort vid namn Anchiano. Han var det oäkta barnet till en bondeflicka och en välbärgad notar vid namn Ser Piero da Vinci. Det hus som historiska undersökningar har utpekat som hand födelseställe, har i många år lockat resenärer från hela världen som vill uppleva platsen där Toscanas mest kända geni kom till världen.

Huset i Anchiano, Casa Natale di Leonardo, ligger 3 kilometer från Vinci – som i sig ligger cirka 35 kilometer väster om Florens. Du kan följa Strada Verde (den gröna rutten) hit, en promenadstig från Vinci, som snirklar sig fram till huset i Anchiano genom hundra år gamla olivlundar.

Vinci Toscana
Vinci är inte bara Leonardo da Vincis hemstad – det är också en charmig liten stad i Toscana. Foto: Bo&Ko, CC BY-SA 2.0

Där Leonardo Museet i Vinci framförallt fokuserar på da Vincis arbete som uppfinnare och ingenjör, är utställningen i hans födelsehus i Anchiano först och främst en chans för att lära känna målaren Leonardo da Vinci. En ny multimediautställning, som öppnade 2012, presenterar da Vincis viktigaste verk, med särskilt fokus på vägmålningen Nattvarden. Därutöver kan du möta Leonardo da Vinci i form av ett hologram i naturlig storlek, som berättar om han historia.

Du hittar mer information om öppettider och biljettpriser på Casa Natale di Leonardos hemsida.

Museet i Vinci

Du kan kombinera ett besök i da Vincis födelsehem med en tur till själva Vinci stad, där Museo Leonardo da Vinci i stadens gamla medeltida slott har ännu fler spännande utställningar över Vincis liv som uppfinnare och vetenskapsman.

Bor du på ett av våra härliga hideaways i Toscana, ligger födelsehemmet i Anchiano och museet i Vinci inte långt bort, och det är en utflykt vi varmt kan rekommendera om du vill lära dig mer om denna fascinerande renässansmänniska och geni.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
Mer av Louise Laurenius

Upplev konst och historia i Florens

Florens är Toscanas bultande hjärta och renässansens vagga i ett landskap fyllt...
Läs mer