Bairro Alto Hotel – boutiquehotell i hjärtat av Lissabon

Bairro-Alto-terrasseOK
Bairro Alto Hotel är en härlig bas för en storstadssemester i Lissabon.

Bairro Alto Hotel är ett charmigt 5-stjärnigt boutiquehotell i hjärtat av Lissabon, beläget mellan två av stadens ikoniska kvarter, bohemiska Bairro Alto och trendiga Chiado. Detta lyxiga boutiquehotell erbjuder en fantastisk service, hög standard och inkvartering i eleganta, kosmopolitiska omgivningar som är en fullständig harmoni av gammalt och nytt. Som gäst på hotellet bor du nära stora butiker, teatrar, museum, restauranger och barer.

Lissabon, “staden på de sju kullarna”, har de senare åren utvecklats till ett av Europas främsta mål för en storstadssemester. Det beror inte minst på, att Portugals huvudstad är en stad med enastående kontraster, där historia blandas med nutid och skapar Lissabons unika själ.

Bairro Alto Hotel front
Det är svårt att hitta ett hotell med bättre läge än Bairro Alto Hotel.

Kvarteret Bairro Alto i Lissabon

Bairro Alto är Lissabons chica boheme-kvarter. Här har stadens intellektuella, konstnärer och politiker genom historien inspirerats på de olika caféerna. Portugals stora diktare och författare, Fernando Pessoa, och hans umgängeskrets höll till exempel till på Café A Brasileira, där de diskuterade allt från konst och kultur till fotboll och politik – alltid med sydeuropeisk passion. Bairro Alto är tillika centrum för nattlivet i Lissabon, där alla små barer och restauranger är ett paradis för unga och gamla. Shoppingmöjligheter finns det också gott om i Bairro Alto, här hittar du många små spännande designbutiker och gallerior med kläder, smycken, konst, musik, böcker och mycket mer.

Bor du på Bairro Alto Hotel, har du alltså allt detta precis utanför dörren – butiker, restauranger, caféer, barer, monument, museer, sevärdheter och kollektivtrafik om du vill ta dig vidare till andra delar av staden. Endast ett par minuters promenad bort från Baixa/Rossio (downtown) ligger fashionabla Avenida da Liberdade, Lissabons finaste boulevard. Här hittar du också kvarteret Alfama och Lissabons fästning, S. Jorge. Med metro tar det 10 minuter att åka till EXPO-området, och med spårvagn eller buss tar det inte mer än 10 minuter till stadsdelen Belem, där du bland annat hittar Belemtornet och klostret Jerónimos.

Bairro Alto hotelværelse
Rummen är inredda så att du fort känner dig hemma…

Praktisk information om Bairro Alto Hotel

Bairro Alto Hotel har 55 rum i sex olika kategorier, alla med utsikt över vackra Praça Luís de Camões och Bairro Alto; till den stilla gatan Rua das Flores (Blomstergatan); eller till den soliga Rua do Alecrim (Rosmaringatan). Även om du befinner dig i hjärtat av Lissabon, mitt i Bairro Alto och Chiado, kan du njuta av en god natts sömn på grund av de ljudisolerade fönstren.

Suiternas storlek varierar från 55 till 59 kvadratmeter, och de är inredda i avslappnande färger i varma nyanser i rött eller blått. Alla suiter är placerade i hörnen av byggnaden, med utsikt över livliga Praça Luís Camões och till Rua do Alecrim.

Bairro Alto værelsesdetalje
Bairro Alto är känt som ett av Lissabons bästa “bo-på-ett-lyx-light-hotell”.

I rummet finns ett stort skrivbord där du kan arbeta eller njuta av en avslappnande stund i den bekväma chaiselongen. Suiterna har ett vardagsrum med skjutdörrar till det rum där du kan lägga dig på den sköna soffan. Du har också en stor hall, där det finns en garderob och en Nespresso kaffemaskin. Badrummen har alla fönster i “gammal stil”, badkar på got och ett separat område med dusch.

Utöver suiterna, finns det prestigerum, deluxerum, superiorrum, loftrum och enkelrum. De är olika i storlek och inredning, men gemensamt för dem alla är att de är utrustade med plasma-TV, DVD-spelare, internet, minibar, kassaskåp och aircondition. På hotellet finns också 24-timmars rumsservice, barnpassning, butik, parkering, tvättservice, gym, mötesrum och takterrass.

Bairro Alto restaurant
I restaurangen kan du njuta av din lunch eller middag i avslappnande omgivningar.

Restaurangen Flores no Chiado som ligger på markplan har stora fönster med utsikt mot Praça Luís de Camões och Rua das Flores. Här serveras typiska portugisiska rätter baserade på färska råvaror.

Läs mer om Bairro Alto Hotel och boka ditt rum här

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Mikkel H.

Gastronomi i Portugal

Portugisisk mat är utsökt och varierad, och landet bjuder på många lokala...
Läs mer