Badsemester med själ och charm på Adriatiska havskusten

Badorterna vid Adriatiska havet är kända bland många, men knappast för att vara levande städer med en gammal stadskärna och massor av charm. Men staden Caorle, norr om Venedig, är undantaget som bekräftar regeln.

Fördomarna om badorterna vid Adriatiska havskusten lever och mår, men väljer du att tillbringa din sommarsemester o Caorle vid samma kust, får du en verklig möjlighet till en vistelse i en väl inredd semesterlägenhet vid havet – utan att sakna den äkta italienska charmen i semesterbyn. Caorle är nämligen, i motsättning till många av de andra badorterna i området, en äkta, levande stad hela året om och inte bara en kuliss för sommarens invasion av solsökande turister.

Läget i norra Veneto gör det även möjligt att köra till Caorle från Sverige inom en överkomlig tidsram. Föredrar du att flyga, ligger närmsta flygplats i Venedig, varifrån du kan hyra en bil eller ta lokaltransport direkt till Caorles centrum.

Caorle havn
Det finns massor av trevliga och stämningsfulla platser i Caorle – här den intima hamnen.

Många aktivitetsmöjligheter

Är du på jakt efter en aktiv semester, kan du starta dagen med en löptur längs strandpromenaden med ett efterföljande dopp i havet innan frukost. Resten av dagen kan spenderas med vattensport, tennis eller cykling. De mindre aktiva kan slappa på den långa sandstranden, gå på utflykt i de många små krokiga gatorna i staden, njuta av en svalkande glass på ett av de många caféerna, eller titta närmre på stadens landmärke – kyrkan från 1038 och dess karaktäristiska 48 meter höga klocktorn från 1048. Det är också möjligt att njuta av synen av den lilla kyrkan “Madonna dell’Angelo”, som ligger på en liten klippa vid strandpromenaden och som sägs vara uppbyggd runt en staty av Jungfru Maria som fiskare hittade i havet.

Caorle by
Caorle har ett trevligt litet centrum med färgglada hus, små torg och smala gator.

Surrande liv – fram till midnatt

Middagen kan du antingen själv trolla fram på de många lokala råvarorna du kan köpa hem från marknader och butiker, eller så kan du välja en av de många restaurangerna i staden eller i hamnen, där du också kan sitta kvar länge och njuta av den ljumma sommarkvällen. Det myllrar av aktivitet på stadens torg på kvällstimmarna, där både turister och lokalinvånare njuter av att dagens hetta har bytts ut mot mer behagliga temperaturer. Men trots det surrande livet i stadskärnan om kvällen, ska du inte frukta att missa din nattsömn. All aktivitet upphör nämligen kring midnatt på grund av lokala regler, och på grund av stadens många besökande barnfamiljer passar det ganska bra.

Badesemester med kulturella inslag

Caorles läge nära städer som Venedig, Padova, Treviso och Trieste, samt nära olika vinproducenter, outlets och vattenland gör staden upplagd som semestermål för er som vill utöka den traditionella badsemestern med kulturella inslag och aktiviteter som passar alla åldrar och intresse.

 Badende ved Caorle strand
Caorle är ett resmål där både barn, föräldrar och mor- och farföräldrar trivs bra – inte minst barnen…

Så, om du letar efter en badort med själ och charm, istället för anonyma hotell på en lång gågata, finns det alla möjligheter att skapa en vällyckad semester i Caorle.

Vill du veta mer om Caorle?

Om du är intresserad av att veta mer om Caorle kan du besöka vår sida om staden och läsa mer om dess utflyktsmöjligheter, samt se alla våra semesterbostäder i staden här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
, ,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer