Ayamonte – en oupptäckt pärla där Algarve möter Andalusien

Torget Plaza de la Laguna i Ayamonte
Torget Plaza de la Laguna i Ayamonte

Algarve i Portugal och Andalusien i Spanien må vara två av de mest välbesökta semesterdestinationerna i Sydeuropa. Oändliga sandstränder, kulturstäder och god mat och vin präglar dessa två semesterparadis. Vad många inte vet, är att på gränsen mellan de två, ligger en liten pärla i form av staden Ayamonte.

När jag och min bättre hälft semestrade i Algarve bodde vi på mysiga Praia Verde Boutique Hotel. Superlativen jag har att skriva om detta underbara hideaway skulle kunna räcka till spaltmeter. Rummen, restaurangen, poolen och de närliggande restaurangerna – och sist men inte minst – den underbara sandstranden, gjorde vår semester komplett.

Poolbar på Hotel Praia Verde Boutique
Poolbaren på Hotel Praia Verde Boutique
Praia Verde Boutique Hotel är ett gömställe helt igenom
Praia Verde Boutique Hotel är bjuder på många mysiga gömtällen
De 40 rummen är ljusa och chic’t inredda
De 40 rummen är ljusa och chic’t inredda

Då vi hade hyrbil präglades dagarna av utflykter och avkoppling på hotellet. Den vänliga personalen på Praia Verde Boutique Hotel gav oss en dag tipset att köra de 15 minuterna över gränsen till Andalusien och äta lunch i staden Ayamonte. Sagt och gjort, vi slängde oss i bilen för att få med oss lite spanska influenser. Ayamonte visade sig vara en underbar liten stad med ett genuint centrum. På stadens vackra torg, Plaza de la Laguna, som omges av små barer och restauranger, råder en lugn och fridfull stämning om dagen, medan atmosfären blir folklig och sprudlande om kvällen. På en sidogata till torget slog vi oss ned på en tapas-bar och frossade i tapas – till priset av en spottstyver!

Stranden nedanför Praia Verde Boutique Hotel
Stranden nedanför Praia Verde Boutique Hotel
En av många vackra byggnader i Ayamonte
En av många vackra byggnader i Ayamonte

En rolig detalj är tidsskillnaden, då Portugal ju ligger en timme efter resten av Europa (läs brittisk tid), vilket gjorde att tiden för lunch blev något knasig. Men vad gjorde det, vi lämnade restaurangen mätta och glada.

Efter lunchen gick vi en promenad genom Ayamontes små gator och gränder. Livet levde sin stilla gång och den vänliga lokalbefolkningen hälsade glatt på oss. Upplevelsen och bonusen att få både Spanien och Andalusien med på semestern då vi bodde i den östra delen av Algarve, är något vi verkligen inte ångrar. Tvärtom, funderar ni på en rundresa i denna del av Portugal, kan jag varmt rekommendera åtminstone några nätter på Praia Verde, för att på så vis kunna besöka Andalusien och kanske vårt nyfunna smultronställe, Ayamonte.

Vill du ha mer information om Hotel Praia Verde Boutique?

Då är du varmt välkommen att titta in på vår sida om Hotel Praia Verde Boutique, där du hittar fler bilder, prisuppgifter och annan nyttig information om hotellet.

Du kan också läsa om våra resor till Andalusien här, samt alla våra resor till Algarve här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer