Äventyr i kungarnas stad, Sintra

Palacio da Pena
Palacio da Pena

När du har funnit dig tillrätta på ditt hideaways på Lissabonkusten, börjar du kanske fundera på vilka av denna regions alla intressanta sevärdheter du ska besöka under din semester. Möjligheterna är många, men här vill jag berätta om bergsorten Sintra, där du kan uppleva det äventyrlig palatset, Palacio de Pena.

Bara Sintras vackra läge och romantiska atmosfär, gör staden värd besöket. Bergsorten har också genom tiden lockat till sig konstnärliga själar från hela världen, däribland H.C. Andersen som här hittade ro och inspiration. Sintra var också under en lång period den portugisiske kungafamiljens favorit-sommarresidens.

Kunglig residens

Palacio de Pena, som ligger söder om den gamla stadsdelen i Sintra, är det mest populära av stadens slott, och en av Portugals mest besökta sevärdheter. Slottet var också avgörande för att Sintra skulle tas upp på UNESCOs världsarvslista år 1995. Det går inte att missa slottet, som på en skogsklädd klippa vakar över staden med sina starka färger, höga torn och fantasifulla byggnader.

Paladset-i-Sintra---Lissabon-kysten,-Portugal---Hideaways
Nästan som taget ur en Disneyfilm…

Slottet som är byggt ovanpå ruinerna av ett gammalt kloster, kan dateras tillbaka till 1839. Innanför murarna är den ursprungliga inredningen bevarad, så som den såg ut fram till 1910 då kungafamiljen i all hast flydde från revolutionen i Portugal.

När du går runt i de vackra salarna på slottet, behöver du inte använda mycket av din fantasi för att föreställe dig det liv alla kungar och drottningar har levt här. Utöver de ursprungliga möblerna, har man i en av sidobyggnaderna också hittat en plats där man inrett en restaurang där du kan äta en god lunch med utsikt över bergen och kusten.

Genom trollskogen…

Äventyret slutar dock inte nödvändigtvis på slottet. Parken som omger slottet på Monte da Pena, har en nästan lika så speciell atmosfär, med många exotiska plantor och träd. Parque da Pena upprättades samtidigt som slottet byggdes, av Kung Ferdinand II som beställde hem träd från alla världens hörn.

Sintra ligger endast 30 km från Lissabon och är därför ett perfekt utflyktsmål för resenärer som är på storstadssemester i den portugisiske huvudstaden. Men oavsett din egen utgångspunkt, är det perfekt att kombinera utflykten till Sintra med ett besök i några av de andra trevliga städerna på Lissabonkusten.

Läs mer om alla resor till Lissabonkusten med Hideaways här

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att 

prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer