Är du ute efter sol, strand och hav?

Vill du ha sol, strand och hav på din semester? Då är kanske Finale Ligureden italienska Rivieran något för dig. Staden, som ligger i det nordvästra hörnet av Ligurien, är en av de vackraste palmflankerade städer, som ligger längs Rivieran, och det perfekta resmålet för dig som önskar en varierad semester med sol, vatten och en historiskt stadskärna med restauranger och shoppingmöjligheter. Stadens strand är en av de längsta och bredaste – och vackraste – i hela Ligurien.

Finale Ligure är uppdelad i tre stadsdelar: Finalborgo, Finalmarina och Finalpia, och här nedan kommer jag beskriva dem lite närmare.

Finalborgo

Finalborgo ligger lite inåt landet i förhållande till de två andra stadsdelarna (dock i överkomligt promenadavstånd). Stadsdelen är omgiven av en mur från 1400-talet, och blev år 2002 upptagen på den prestigefyllda listan över Italiens vackraste medeltidsstäder, I Borghi più Belli d’Italia.

Finale Ligures middelalderlige kerne, Finalborgo
Finale Ligures medeltida stadskärna, Finalborgo.

I Finalborgo känner du verkligen av historiens vingeslag, i skön symbios med moderna butiker och livlig handel.

Finalmarina

Finalmarina är den nyare stadsdelen, som de senaste åren har vuxit i storlek tack vare den stigande turismen. Stadsdelen ligger ut mot havet, och här hittar du de vackra sandstränderna och strandpromenaderna.

Finalpia

Finalpia är den mer historiska delen av staden, där du bland annat hittar ett benediktinerkloster.

Finalmarinas gamle bydel
Finalmarinas gamla stadsde

Massor av möjligheter för en aktiv semester

Finale Ligure är först och främst känd för sina långa stränder och de goda möjligheter för att bada och slappna av. Bergen, som omger Finale Ligure, är ytterst bra till klättring, och här finns till och med en välrenommerad skola för bergsklättring, som lokar folk från hela Europa. Du kan vidare utmana dig själv med vindsurfing, och möjligheterna för turer på mountainbike är också goda. På det lokala turistkontoret hjälper de gärna till med information och nämna aktiviteter.

Strand ved Finale Ligure
Finale Ligure är först och främst känd för sina långa stränder och goda möjligheter för att bada och slappna av.

Ideal utgångspunkt för utflykter

Finale Ligure ligger nära den större staden Pietra Ligure, dit du lätt kan ta dig med tåg eller bil, om du har lust för lite omväxling. Finale Ligure är också en bra utgångspunkt för utflykter till regionens huvudstad, Genova, eller varför inte ta en tur till den Franska Rivieran och staden Nice, som ligger cirka 1,5 timme bor i bil eller tåg. Många väljer likaså att ta en tur in i landet, till det vackra, vinproducerande området Langhe.

Valmöjligheterna för utflykter och äventyr är många, och du kan få dig en oförglömlig semester tillsammans med hela familjen, om du väljer Finale Ligure som semestermål.

Vill du veta mer om Finale Ligure?

Om du vill veta mer om Finale Ligure, kan du läsa mer om stadens utflyktsmöjligheter och alla de semesterbostäder och hotell som vi erbjuder i staden här.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer