Antica Dimora alla Rocca – en pärla i Umbrien

Antica Dimora alla Rocca i Umbrien.
Antica Dimora alla Rocca i Umbrien.

Liksom med många andra av våra hideaways, är det ibland slumpen som avgör att ett hotell kommer med i vårt program – och precis så var det när vi upptäckte Hotel Antica Dimora alla Rocca i staden Trevi i Umbrien.

Suite på Hotel Antica Dimora i Trevi
Ett av de charmiga, gamla rummen, där du känner av historiens vingslag.

Vi befinner oss i hjärtat av Umbrien, i staden Trevi som ligger placerad på toppen av ett berg och erbjuder fantastiska utsikter. Här har tre unge italienare spenderat sina sparpengar på att ta över detta gamla palats – och tack Gode Gud för det!

Udsigt til Trevi i Umbrien
Trevi sett från dalen vid solnedgång.

Valentina, Roberto, Marco som tog över hotellet på våren 2012 gör allt i deras makt, för att du som gäst ska njuta av ditt besök – och detta på en okomplicerat och familjärt sätt.

Pool på hotel Antica Dimora alla Rocca
Njut av ett dopp i den lilla, men trevliga poolen efter en dag i utflykternas tecken i Umbrien.

Vill du skämma bort dig själv, och samtidigt bo centralt i Umbrien nära de stora sevärdheterna som t.ex. Gubbio, Assisi och Perugia, så rekommenderar jag att du läser vidare om Hotel Antica Dimora alla Rocca i min personliga beskrivning här.

Morgenmad på hotel Antica Dimora i Trevi
Behöver jag nämna, att man äter gott? Här är frukostbuffén där allt är hemlagat av den ena ägare, Marco, som också är kock.

Mer om Umbrien

Se alla våra hotell i Umbrien och läs t.ex. om hur du bäst kan uppleva Umbrien på en bilrundresa, eventuellt i kombination med Toscana. Se alla resor till Umbrien med Hideaways här.

Taggar från artikeln
skriven av
Mer av Marie

Därför älskar jag mat och vin från Italien så mycket

Jag älskar mat! Och jag älskar mat från Italien. Även om jag...
Läs mer