Amalfikusten kan fortfarande överraska!

Amalfikusten är numera ett välkänt område för de flesta skandinaver, och får många har det också blivit ett livslångt kärleksförhållande, som man bara måste hålla vid liv genom återbesök år, efter år igen. Naturen är fantastisk, och det råder ingen tvekan om att den förhållandevis korta kuststräckan är en av de vackraste i världen.

Amalfikustens översedda pärlor

Dessvärre är det allt för många endagsturister som inte hinner uppleva allt det som Amalfikusten också har att bjuda på – nämligen trevliga små landsorter i bergen, fantastiska restauranger, okända sevärdheter och inte minst de otroliga vandringslederna som förbinder hela kusten, och där du fortfarande kan möta åsnor som bär byggnadsmaterial till kustens avlägsna hörn.

Endagsturisterna upplever inte heller får- och getherdar med deras flockar av djur, och de har inte möjlighet att stanna på de små lokala mejerierna för at se hur den berömda mozzarellan blir till. De gör inte heller stop hos den berömda konditorn De’Riso i Minori, som utan tvekan producerar några av de absolut bästa kakorna i hela Italien. Prova till exempel den lokala specialiteten Delizia al Limone som är baserad på kustens alla citron – du kommer att få en upplevelse för livet.

Limoncello och pappersmuseet i Amalfi

Citroner används också till den lokala likören Limoncello, som kan provsmakas och köpas överallt. Ett stopp på det spännande pappersmuseet i Amalfi är också en upplevelse av de större – men dessvärre är det inte många som tar sig tid för att utforska detta fantastiska hantverk, som fortfarande praktiseras i Amalfi, och vars produkter kan köpas på de flesta ställen i världen.

Limoncello
Citroner används flitigt till den lokala likören Limoncello

Capri är känt för många saker, som t.ex. den blå grottan som H.C. Andersen skrev mycket om. Amalfikusten har sin egen grotta, Grotta dello Smeraldo, som är nästan lika imponerande, men är okänd för de flesta. Den ligger cirka 4 kilometer från Amalfi i riktning mot Positano, och man kan ta en båt dit från Amalfi – eller så tar du den lokala bussen eller din hyrbil. Många har säkert passerat stället utan att stanna till, vilket är synd för den är helt klart värd ett besök.

Se alla våra semesterbostäder och hotell i Amalfi här

Stor lokalkännedom

Jag skulle kunna fortsätta i evighet – men man kan ju inte avslöja alla överraskningar på en och samma gång, för då är de ju inte längre överraskningar. På Escapeaway är vi många medarbetare som har en djup kunskap om Amalfikusten, och vår kunskap och personliga kontakter för, att vi kan erbjuda er ställen som många andra inte har möjlighet till – och det är vi naturligtvis mycket stolta över.

Men många av dessa platser är väldigt små, och har endast ett fåtal rum, så därför rekommenderar jag dig att boka i riktigt god tid, om du vill säkra din plats.

 

Intresserad av en resa till Amalfikusten? Då ska du besöka denna sida för att se alla våra hotell och semesterbostäder på Amalfikusten. Du är naturligtvis också välkommen att kontakta oss om du vi ha personlig vägledning för att planera din resa.

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer