Alla dessa vackra nederlag

Att bo, leva och arbeta i Italien är en utmaning. Missförstå mig rätt – jag har valt det helt själv, och större delen av tiden älskar jag mitt liv i Milano. Men det finns gånger, då jag ifrågasätter mitt val att lämna trygga Sverige, där jag vet hur allting fungerar, för att bo i landet där orden byråkrati och organisation kan ifrågasättas.

Det är vid de tillfällena jag behöver tänka tillbaka på drömbilden av Italien – den bild som de flesta turister – som kommer hit för en vecka eller två – har av landet. Där Italien är ett fantastiskt land med höga berg, djupa dalar, en fantastisk gastronomi och ett skönt klingande språk. Boken “Alla dessa vackra nederlag” av den amerikanske författaren Jess Walter tar mig precis till den drömvärlden.

Men boken är egentligen inte en feel-good bok rakt igenom. Det är sorg och längtan. Men också kärlek, romantik och lycka. Det är därför lätt att bli sentimental av att läsa Alla dessa vackra nederlag, även om boken kanske inte berikar dig med det största djup du mött i en berättelse. Men en semesterbok ska ju vara lättsam, trots allt.

Moneglia Ligurien
Handlingen utspelar sig delvis i den fiktiva liguriska landsorten, Porto Vergogna – en ort som jag föreställer mig ungefär som här i Moneglia.

Året är 1968 och handlingen utspelar sig delvis i Rom, där inspelningen av filmen Cleopatra (med Elizabeth Taylor och Richard Burton i huvudrollerna) pågår. Den otroligt fagra skådespelerskan Dee Moray, tröttnar på den något katastrofala iscensättningen av filmen, och rymmer iväg till den lilla (fiktiva) landsorten Porto Vergogna vid det Liguriska havet. En ort som alltså inte finns på riktigt, men som jag föreställer mig likna någon av orterna i närheten av naturparken Cinque Terre. I Porto Vergogna bor Pascquale Tursi, där han också driver ortens enda hotell vilket Dee Moray naturligtvis tar in på. Och Pasquale – ja, han blir upp över öronen förälskad. Men den stora frågan är: blir hans kärlek besvarad…?

Sådär, nu när du har boktipset klart inför resan, återstår bara att låta drömmen om Italien bli verklighet. Vi hjälper dig att skapa den drömresan till Italiennu kan du boka hela paketet på Escapeaway, inklusive flyg och en handplockad semesterbostad, se hela vårt utbud här.

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer