Aktiviteter i Andalusien

Andalusien Cover
Upplevelserna i Andalusien är många. Foto: Tomás Fano. CC BY-SA 2.0

Det finns ett stort urval av aktiviteter i Andalusien, här är några av dem du kan uppleva på en resa till Andalusien i Spanien.

På stranden

Kustlinjen är välsignad med ett stort urval av stränder och outforskade vikar. En klar blå himmel och solsken året runt lyser upp den vackra sanden och kristallklara vattnet.

Många av de mer hektiska resorts vid kusten har fått tilldelat den blå flaggan som bevis för hög standard och renlighet. Det finns ett litet urval av solstolar och utomhusbarer som serverar snacks och smårätter vid strandpromenaden. Upptäck de folktomma och outforskade bukter mot öst – Andalusiens vildaste och minst utvecklade kustlinje.

Det lokala köket i Andalusien

Det med att gå från bar till bar och smaka olika tapas – små portioner kött, fisk, oliver och spansk omelett – är verkligen en tradition i Andalusien. Här finns också allt gott från havet, paella och den traditionella migas (en lokal rätt tillagad med olivolja, vitlök och mannagryn). Prova den lokalt producerade sherry eller en andalusisk öl, känd för att vara god och absolut drickbar.

Här ska man förvänta att lägga om på rutinerna och hålla siesta om eftermiddagen, äta tidiga kvälls-tapas och bli upp sent för att äta middag med lokalbefolkningen.

Tapas
Smaka på Tapas i Andalusien.

Utomhusaktiviteter i Andalusien

Andalusien har en lång rad fritidsaktiviteter, t.ex. ett brett urval av golfbanor. Regionen är också hem för stora nationalparker och dramatiskt berglandskap som bjuder på storslagna utsikter.

Naturliga grottor med arkeologiska skatter är också öppna för besökande – den mest berömda finns i Nerja. Det kuperade landskapet och skogbeklädda dalar präglas av ett rikt djurliv, så som vilda getter, rådjur, vildsvin och massor av olika fågelarter.

Stämningsfulla kvällar i Andalusien

Flamenco är en traditionell och rolig upplevelse man inte får missa. I högsäsongen arrangerar många av de mindre och större städerna som t.ex. Granada, färgrika och levande flamenco-kvällar utomhus. Här finner man ett hav av tapas-barer och stämningshöjare som underhåller på klassisk spansk manér.

Kvällarna på Andalusiens mindre, mer traditionella resorts är mer dämpade men ligger sällan längre än en promenad från liv och rörelse samt en avkopplad middag och flaska vin, medan de mer moderna resorts längs kusten erbjuder ett hav av barer och klubbar.

Ta en bilutflykt genom Sierra Nevada bergen till Granada, en av de vackraste städer i hela Spanien med sitt praktfulla Alhambra palatset och de romantiska trädgårdarna Generalife.

Deltag i en koncert i grottorna vid Nerja – den 23 m höga Sala de Cataclismo skapar scenen för en dansfestival i juli varje sommar.

Upplev en traditionell byfest med fyrverkerier, tivoli, gott att äta och dricka samt genuin flamenco-dans i sommarens högsäsong.

Besök det nya Picasso Museum i Malaga – sidan om den romerska teater och en katedral i renässansstil – där man ställer ut verk donerade av konstnärens familj.

Få en smakbit av Storbritanien – Gibraltar utgör en perfekt och spännande utflykt för en dagstur med sin imponerande sjöfartshistoria, fantastisk tax-free shopping och roliga apor på klippan.

Njut av lyx och flärd och spotta en och annan kändis i lustbåtshamnen i Puerto Banus. Här kan du både äta och dricka gott medan du in super den exklusiva atmosfären.

Tivoli World temapark är den största nöjesparken på kusten och är perfekt för en rolig dag med familj och vänner.

Ta en runda på en av de många golfbanor som ligger runt omkring på “Costa del golf” som kustremsan ofta kallas av golfare.

Få mer inspiration till din semester i Andalusien och läs om alla resor till Andalusien med Escapeaway.

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer