Agia Fotini – ett äkta paradis på Kreta

Elounda på Kreta
Elounda på Kreta

Kreta bjuder på många små och okända stränder, där det råder lugn och ro, och finns gott om plats. En av dessa stränder är Agia Fotini.

Agia Fotini ligger på den södra delen av Kreta, drygt 50 kilometer från Rethymnon. Om du vill spendera semestern långt från händelsernas mittpunkt, med utsikt över det blå havet, ska du besöka den här platsen där du både kan sova och äta direkt på den härliga stranden. På Agia Fotini möter du också ägarna – Stavros och Vicky Perakis samt deras två barn, Vangeli och Evgenia – av en taverna, som hyr ut rum och serverar äkta grekisk mat till de turister som väljer att besöka denna mer oupptäckta del av Kreta. Här kan du slappna av och njuta av en ostörd semester med massor av ro och god mat.

Traditionell grekisk mat

Tavernan serverar traditionel grekisk mat, och ligger endast ett stenkast från vattenkanten. Här kan du njuta av traditionella grekiska spenatpajer, med färsk spenat, dill och fänkål. Eller så kan du njuta av färsk fisk, som Stavros har fångat på morgonen. Här kan du få smaka på alla möjliga läckra och sunda rätter från det grekiska köket. Man serverar lokala råvaror, hemodlade grönsaker och örter samt nyfångad fisk och skaldjur. Detta är stället du bör spendera en semester, om du vill att tiden ska stå stilla för en stund. Här kan du flyta i havet, läsa några sidor i en bra bok, och låta tankarna flyta fritt medan du lyssnar till ljudet av sommar.

Graekenland
Låt tiden stå stilla en stund på din semester på Kreta

Om du ändå har lusta att åka iväg på en liten utflykt, kan du besöka de andra stränderna i närheten, som t.ex. Triopetra, Ligres och det tropiska paradiset Preveli. Har du lust att se något annat än en strand, kan du besöka de närliggande landsorterna Kerames, Drimiskos och Agalianos, eller de lite större städerna Agia Galini och Spili, liksom du kan utforska den vackra dalen Amari. Även den historiska platsen Phaistos ligger inom rimligt avstånd. Det härliga med detta område är, att du kan återvända till ditt egna lilla paradis på kvällen, och njuta av den fantastiska synen av en stilla solnedgång.

Resor till Kreta med Hideaways

Hideaways är specialist på resor till Kreta, där du bor på handplockade hotell och semesterlägenheter. Du kan flyga från alla de större flygplatserna i Skandinavien till Kreta, och boka en paketresa där både flyg, boende och eventuell hyrbil ingår. Om du själv vill stå för transporten, kan du också endast boka boendet via oss.

Se alla resor och handplockade semesterbostäder på Kreta med Hideaways här

 

Välkommen till Escapeaway

Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell.

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil.

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer