Åk på badsemester i norra Italien

Photo by Daniel Rickard on Unsplash
Foto: Daniel Rickard - Unsplash

Är du på jakt efter en trevlig plats i norra Italien med massor av sol och strand, dit du kan åka på semester med familjen och där barnen kan leka i strandkanten? Då är detta något för dig.

De två kända städerna på Venetos kust, Bibione och Lido di Jesolo, lockar varje sommar massor av turister, framförallt på grund av deras härliga, breda sandstränder och de många aktivitetsmöjligheterna för barn och vuxna.

Även om Bibione och Lido di Jesolo på många sätt liknar varandra i deras utbud, finns det också många skillnader dem emellan. Du kan läsa om dessa skillnader i detta inlägg – samt om varför detta område lämpar sig bra till en badsemester i norra Italien.

Bibione – familjevänliga omgivningar

Bibione har sedan 60-talet utvecklats till en plats med familjevänliga omgivningar och en effektiv service. Det är därför inte alls svårt att göra sig förstådd här, då nästa alla de lokala invånarna kan de mest nödvändiga – och mer därtill – glosorna på engelska och tyska. Bibione är uppdelad i fyra mindre områden, där Bibione Spiagia är det största och mest livliga. I Bibione Spiaggia hittar du minigolf, boul, tennis, ponnyridning, tivoli etc.

Som vuxen kan du spela golf på den närliggande banan, göra inköp på den lokala gatumarknaden (på tisdagar), njuta av den alltid så goda italienska matlagningen på otaliga restauranger, eller bara slappna av med dina barn i närheten.

Stranden i Bibione på Veneto-kysten
Små strandhus i Bibione.

Kulturellt sett har Bibione inte mycket att bjuda på. Det är inte här du hittar ett medeltida centrum eller stora museum, men många utflyktsmöjligheter ligger däremot i närheten.

Lido di Jesolo – badsemester och shopping

Lido di Jesolo är en lång stad som sträcker ut sig längs kusten. Utanför staden, i västra delen, ligger ett stort vattenland med massor av vattenaktiviteter och olika shower för både barn och vuxna. Det är också i detta område du hittar stadens klubbar och diskotek. De ligger utanför stadskärnan, men tillräckligt nära för att det ska vara enkelt att ta sig dit.

I detta område hittar du också en gocart-bana, tivoli, golfbana och många andra aktiviteter. Di Jesolo är inte mindre än 17 km lång och kan därför vara lite svårare att få en överblick över i jämförelse med Bibione Spiagga där centrum är mer koncentrerat runt ett mindre område. Utbudet av butiker, också med märkesvaror, är väsentligt större i Lido di Jesolo än i Bibione – och Jesolo är därför ett bra val om du letar efter både bad- och shoppingmöjligheter. Staden ligger också nära Venedig och du kan snabbt ta dig till denna vackra stad med båt från hamnstäderna Punta Sabbione och Treporti.

Mer grönt i Bibione

Bibione som sagt består av fyra områden, hittar man här även möjligheten att spendera tid i mer lugna och gröna områden, t.ex. i Bibione Pineda och Bibione Lido del Sole. I Lido di Jesolo hittar man inte dessa gröna områden i samma utsträckning, men man har å andra sidan valt att placera diskon, vattenland och andra stora aktiviteter borta från stadens huvudgata.

Perfekta för familjesemester

Avslutningsvis kan man säga att båda städer är perfekta för en familjesemester. De har båda ett stort urval restauranger, caféer och aktiviteter för stora och små. Varken Lido di Jesolo eller Bibione är att rekommendera om man vill spendera hela veckan med party. Men det är inget tvivel om, att Lido di Jesolo har lite mer att bjuda på än Bibione när det kommer till barer och restauranger.

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer