7 anledningar till att välja ett hideaway

Hideaway Escapeaway
Charme, sjæl og "gemmestedsfaktor" - det er hvad du finder på hideaway-hoteller

Hos Escapeaway har vi många bra hotell – ja, faktiskt är alla våra hotell bra om du frågar oss, för varje hotell är personligen utvalt av oss. Men det finns en del hotell som skiljer sig från mängden och som har “det där lilla extra”. Charm, atmosfär och inredning är faktorer som just kan få ett hotell att riktigt sticka ut. Är det sedan ett hotell av lite mindre storlek med massor av personlighet och som ligger lite undangömt från mängden, då är det vad vi kallar ett hideaway. Här har vi sammanställt 7 olika anledningar till att du ska välja ett hideaway till din nästa semester.

1. Du vill uppleva de populära destinationerna – men inte bo bland massor av turister

hotell med pool

Även om många av de populära destinationerna kanske är mest kända som turistmagneter så finns det på många av dessa destinationer även små trevliga hideaways som du istället kan välja. Dessa hotell är som regel belägna lite utanför de mest populära och turistiga områdena men kan även ligga undangömda på lugna gator i storstäderna. Om du till exempel vill åka på badsemester eller på storstadssemester men inte orkar med stora och stökiga hotell bland turistmassorna, då kan du alltid välja ett hideaway.

2. Du vill åka på en romantisk parsemester

romantiskt hideaway

Ska du och din partner på semester tillsammans och vill du att stämningen och romantiken ska stå i fokus? Då ska du välja ett hideaway. Den intima stämningen hittar man bara inte på samma sätt på ett stort hotell med barnfamiljer och vattenland. Ofta är hideaway-hotellen mysigt och romantiskt inredda och ger därför den perfekta inramningen till en romantisk parsemester.

Du kan se vårt urval av romantiske hotell här

3. Du vill ha lugn och ro på din semester

utsikt i lugna omgivningar

Vill du bo i lugna omgivningar långt bort från stress och jäkt? Då är det inte en storstadssemester du ska välja och inte heller en stor All Inclusive-resort vid en populär badstrand. Tvärt om, då ska du välja ett hideaway som kanske ligger ute på landet, på en bergssida eller i en liten by. Många av våra gårdar i Italien – de så kallade agriturismi – ger dig just en sådan upplevelse i autentiska och fridfulla omgivningar.

Du kan se vårt urval av agriturismi här

4. Du vill ha en autentisk upplevelse av det lokala livet

Det lokala livet

Man kommer inte närmre inpå kulturen och det lokal livet i ett land än om man bor hos någon i lokalbefolkningen. Hos Escapeaway har vi som nämnt många lantegendomar och små hotell som är familjeägda och administrerade av de lokala själva. Just många av dessa typer av semesterbostäder kategoriserar vi som hideaways. Många av dessa bjuder på en lång historia och ligger belägna i autentiska omgivningar på landet, långt bort från alla turister. Dessa ställen har även ofta en liten lokalproduktion av till exempel vin, olivolja och andra grödor som ger dig en möjlighet att uppleva det lokala vardagslivet och provsmaka områdets specialiteter. 

Du kan se vårt urval av hotell i lantlig idyll här och vårt urval av vingårdar här

5.  Du vill uppleva okända destinationer

okända destinationer

Är du äventyrslysten och vill du utforska några av de mer okända destinationerna som till exempel Montenegro eller Albanien, eller vild natur i bergen långt från turistdestinationerna så kan du med fördel välja ett hideaway-hotell. På så sätt får du den bästa inramningen för att uppleva kulturen, landet eller naturen tätt inpå och får därmed en autentisk semester i spännande omgivningar.

6. Du vill bo på ett unikt och personligt inrett hotell

unikt hotell

Många av de stora hotellen och hotellkedjorna har en enkel och tidlös inredning som inte bjuder på så mycket charm, personlighet eller detaljer – och de liknar också ofta varandra. Vill du bo på ett hotell med atmosfär och massor av personlighet samt en unik inredning? Då ska du välja ett hideaway – för vart och ett av dessa är unikt och inte ett enda är det andra likt.

7. Du vill bo på ett hotell med tema

brewdog
Brewdog Doghouse i Manchester är ett hotell med öl-tema

Vill du ha en rolig och annorlunda hotellupplevelse på din semester? Då ska du välja ett hideaway. Många av dessa hideaways har nämligen deras alldeles egna tema som är genomfört in i minsta detalj. Hos Escapeaway hittar du bland annat hotell med öl tema, naturtema och många andra roliga och annorlunda teman.

Du kan läsa mer om hideaways och se vårt urval här 

Mer av Sofia Frederikke Bach

Från Romarnas Barcino till Kataloniens Barcelona

Barcelona är en storstad och är som så många andra full av...
Läs mer