5 upplevelser på en storstadssemester i Manchester

Manchester

Om du tycker om fotboll, kultur och historia, engelska pubar eller en blandning av allt detta? Då är Manchester en spännande destination för en storstadssemester. Här har vi samlat 5 förslag på upplevelser till din nästa semester i den engelska storstaden.

Manchester Art Gallery

Wynford Dewhurst maleri
Den engeske impressionistmålaren Wynford Dewhurst född i Manchester 1864 är en av de konstnärer vars verk du kan uppleva ett urval av på Manchester Art Gallery

Konst från hela 6 olika århundraden finns utställda på Manchester Art Gallery. Galleriet är inhyst i en vacker och välbevarad byggnad från 1823. Här kan du se en imponerande samling som bland annat bjuder på mer än 2 000 oljemålningar, 3 000 akvareller och teckningar, 250 skulpturer och mer än 13 000 dekorativa konstobjekt som keramik, glas och möbler. Det finns framför allt mycket viktoriansk konst på galleriet. Är du intresserad av konst, kultur och historia så är Manchester Art Gallery ett måste.

Vill du bo i närheten av Manchester Art Gallery så kan vi rekommendera hotellen Whitworth Locke och Brewdog Doghouse Manchester Hotel.

The John Rylands Library

I en vacker gammal byggnad i viktoriansk och gotisk stil från 1890-talet ligger det imponerande John Rylands biblioteket. Så fort du kliver in genom dörrarna känns det nästan som att kliva tillbaka i tiden eftersom den ursprungliga stilen är så fint bevarad. Biblioteket har två våningar och i läsesalen är det öppet mellan våningarna ända upp till det dekorerade innertaket omgärdat av pelare och dåtidens dekorativa detaljer. Tycker du om böcker, arkitektur och historia eller en blandning av alla tre så väntar dig unika upplevelser på John Rylands bibliotek.

Vill du bo i närheten av John Rylands Library så kan vi rekommendera hotellen The Lowry Hotel, Stock Exchange Hotel och Brewdog Doghouse Manchester Hotel.

Etihad Stadium

Etihad Stadium Manchester

För fotbollsälskare är syftet med semestern säkert att besöka en av Manchesters arenor. Etihad Stadium som är hemmaplan för Premier League-klubben Manchester City F.C och har plats för 55 000 åskådare är en populär attraktion i staden. Med regelbundna fotbollsmatcher finns det goda möjligheter att komma in och uppleva en spännande match och den fina stämningen.

Gay Village

Gay Village är stadens livliga kvarter i centrum av Manchester. Här är det liv och underhållning framför allt på kvällarna året runt och under sommarperioden även under dagtimmarna. Kvarteret är beläget omkring den populära Canal Street längs kanalen Rochdale och är det perfekta stället om du vill uppleva bra barer och restauranger samt den livliga atmosfären. Vill du ut och roa dig på kvällen så finns det även många nattklubbar i Gay Village.

Vill du bo i kvarteret Gay Village så kan vi rekommendera hotellet Velvet Hotel och i närheten hotellet Whitworth Locke.

Manchester Cathedral

Manchester Cathedral

Den gamla, gotiska och välbevarade kyrkan Manchester Cathedral kan dateras tillbaka till 1400-talet. Trots skadorna som uppstod under Andra Världskrigets bombningar så har man lyckats restaurera den gamla katedralen så att den idag åter står elegant och majestätisk. Kyrkan är inuti vackert dekorerad i dåtidens gotiska stil med stenpelare och stenvalv samt mörkt trä utsmyckat med massor av detaljer. Här inne härskar fortfarande den historiska atmosfären och Manchester Cathedral är absolut värd att besöka.

Vill du bo i närheten av Manchester Cathedral så kan vi rekommendera hotellen Stock Exchange Hotel och The Lowry Hotel

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Mer av Sofia Frederikke Bach

Från Romarnas Barcino till Kataloniens Barcelona

Barcelona är en storstad och är som så många andra full av...
Läs mer