10 Instagramvänliga platser i Italien

“Om det inte finns på social media, så har det aldrig hänt.” Eller? Nja, det är ju inte helt sant, men det är nog många av oss (underskriven inkluderad) som uppdaterar Instagram och Facebook lite oftare när vi är på semester, än när vi lever vardagsliv på hemmaplan. Och det är ju inte specielt konstigt – vi vill ju visa våra nära och kära hur fint vi har det, hur gott maten smaker – och hur mycket solen skiner på oss (medan regnet öser ner på dem som stannat hemma).

Att Italien är ett vackert land, det är ett som är säkert – men även här finns det platser som är mer Instagramvänliga än andra. Här kommer mina bud – kanske kan de fungera som inspiration när sommarsemestern ska planeras.

Följ oss på Instagram under namnet @Initaliaresor

1. Vernazza, Ligurien

Vernazza
Solnedgång. Pastellfärgade hus. Ett skimrande hav. Tvätt som hänger på tork på linor mellan fönstren… det är som att promenera i en dröm.

2. Rom, Lazio

Rom Salotto
I Rom väntar ett foto-moment runt varje hörn, och torget Piazza di Pietra tillhör mina favoriter i huvudstaden. Här ligger Salotto 42 (en strålande aperitivo-bar för övrigt) vars ingång är inramad av en fantastisk lila – och väldigt fotogenisk – bougainvillea.

3. Atrani, Campania

Atrani
Atrani ligger på Amalfikusten söder om Napoli. Här finns minst lika många vackra platser att fotografera, som i den mer kända grannstaden Amalfi – skillnaden är att du inte delar dina fotoögonblick med hundratals andra turister.

4. Venedig, Veneto

Venedig
I Venedig är det inte lönt att lägga ner mobilen i väskan, för du kommer vilja ta foton hela tiden. Mitt tips är, att du beger dig bort från Piazza San Marco, Canal Grande och Dogepalatset, och förvillar bort dig på de små gatorna – förlåt, kanalerna – som de flesta besökare missar. Där hittar du de finaste färgerna, de mysigaste torgen, de trevligaste människorna och den godaste maten.

5. Siena, Toscana

Siena
Mitt i hjärtat av Toscana, bland böljande backar, vinmarker, olivträd och gröna skogar ligger den medeltida staden Siena vars historiska centrum leder tankarna tillbaka till svunna tider. Här är du omsvept av en historia som lever i symbios med grönska, och att inte fånga detta på bild, vore nästan en skam…

6. Milano, Lombardiet

Milano
Från medeltida Siena, till Italiens mest moderna stad: Milano. Jag bor själv i staden sedan fem år tillbaka, och är trött på ryktet om att Milano skulle vara en grå, industriell stad. Absolut inte! Här blandas nytt med gammalt, och staden är full av liv och rörelse, mode och mat, gröna parker och mysiga stråk – och en massa terrasser där överblicken över staden är ren skär magi.

7. Monterosso, Ligurien

Monterosso
De orange och gröna parasollen på standen har nästan blivit lika kända som Monterosso själv, och inget besök i staden – som är en av de fem städerna i Le Cinque Terre – är komplett utan en bild på de färgglada parasollen och det klarblå Medelhavet.

8. Napoli, Campania

Napoli
Få platser i Italien är så full av energi, livlighet, vitalitet och temperament som Napoli, huvudstaden i regionen Campania. Det är skitigt och charmigt på en och samma gång. Det är genuint och äkta, och beger du dig till I Quartieri Spagnoli (ovan) så kommer du direkt omsvepas av den innersta kärnan i staden.

9. Como, Lombardiet

Como
Oavsett om du har ett hus à la George Clooney vid sjöbredden, eller inte, så kommer du att älska naturen som omger Comosjön. I Como stad finns många fotomöjligheter: stanna på land och strosa runt på de trevliga gatorna i staden; ta linbanan upp till Brunate och fotografera sjön och bergen från höjden – eller sätt dig på en båt och njut av sjöbrisen medan du fotograferar det glimrande vattnet.

10. Portofino, Ligurien

Portofino batar
Är det ens möjligt att göra en sådan här lista utan att inkludera Portofino? Knappast. Det här kan vara den mest instagramvänliga platsen i Italien – vilket även jetsettet har upptäckt, vilket har medfört att prisnivån i det lilla fiskeläget har ökat nämnvärt. Men att fotografera är gratis, så ta med dig ett extra minneskort, för här är pastellfärgerna lite klarare, båtarna lite större och charmen kanske lite mindre genuin – men fortfarande alldeles, alldeles underbar.

Vill du också hitta dina alldeles egna fotohörn i Italien?

Då ska du titta in på vår hemsida, där vi har samlat över 1800 handplockade hotell, semesterlägenheter, B&B och villor till din resa till Italien. Fram tills dess, är du välkommen att följa oss på Instagram (@escapeaway.se) för att få en massa tips och inspiration från vårt favoritland i söder.

 

Välkommen till Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa efter dina önskemål, vare sig det gäller direktflyg eller flyg med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell

Pssst….glöm inte att kolla in våra unika Hideaways hotell. För att bäst kunna utforska området du planerar att besöka, rekommenderar vi att du hyr en bil. 

Vill du få semesterinspiration, förmånliga erbjudanden och spännande resetips? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

>>> Läs mer om Escapeaway 

>>> Läs mer om våra Hideaways hotell

Taggar från artikeln
,
skriven av
Mer av Marie B.

Cervejaria Trindade – Lissabons äldsta och vackraste bryggeri

Bryggeriet Cervejaria Trindade firade år 2011 sitt 175-års-jubileum. Trindade (som betyder treenighet) är...
Läs mer